Pätkiikö? - Oma blogi

****************************************************************

Minuun voi ottaa myös yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen j_auranen@hotmail.com. Viisaat neuvot ovat kultaakin kalliimpia. Täältä blogi lähtee http://koti.mbnet.fi/jaaur/ ja vähän lisää.

Suosittelen tutustumista myös nuorempien perussuomalaisten blogeihin

kuten Marian: http://marialohela.fi/blogi/ 

****************************************************************

20.5.2011

Ajattelen, olen siis olemassa!

Olen ollut Perussuomalaisissa mukana jo eräitä vuosia. Syynä on se, että puolue on ainoa, missä oman järjen käyttö on sallittu. Kokoomus pakottaa kantamaan rahaa Euroopan laiskureille. Vai olisiko se Katainen?  Vasemmistoliitto sosialisoi. Vihreät ovat uuskommunistien peitejärjestö SKDL:n malliin.

Stalin antoi monelle kommunisminvastaisen rokotuksen hyökätessään 30.11.1939 Suomeen. Kuvitteli, että maamme vallataan tuosta vain. Euroopassa kun oli valtioita, jotka alistuivat, mutta suomalaiset taistelivat ja pärjäsivät hyvin. Niin hyvin, että Josif katsoi parhaaksi perääntyä, jotta muut eurooppalaiset valloitukset säilyivät.  Kiitos isillemme.

Perussuomalaiset ovat kirjava puolue, jossa on mukana kommunistisia veijareita. Onneksi vastapainona on myös oikeistolaisia. Näin toivottavasti päästään hyvään kompromissiin päätöksissä.  Minulta on joskus kysytty: olenko kommunisti vai kapitalisti? Tähän voin vastata, että Stalinin opetuksen takia pysyn kaukana kommunisteista ja rahattomana en voi olla kapitalisti. Kapitaali puuttuu. Itse olin palkkatyössä nelisenkymmentä vuotta. Tämä  aika opetti kunnioittamaan kaikkia työtä tekeviä, yrittäjiä ja palkollisia .

Media yrittää kammeta persuja vuoroin vasemmalle tai oikealle. Vääntö riippuu kirjoittajan omasta asenteesta. Tavoitteena ei ole objektiivisen paikan määrittely puoluekartalla, vaan pyrkimys viedä sakkia kirjoittajan valitsemaan suuntaan.

Jos emme ole kommunisteja, emmekä kapitalisteja - olkaamme silloin rationalisteja!

 

18.5.2011

Kataistelua

Suomessa on työttömiä yli 200000. Tämän lisäksi on monenlaisia yhteiskunnan tuella eläviä klemppareita elikkä jonkinlaisia huijareita. Silti kiero savolainen Katainen yrittää kantaa yhteisiä rahojamme Kreikan ja Portugalin tapaisille maille. Hän on ottanut valtiovarainministerinä itselleen sellaista valtaa, joka ei hänelle kuuluisi. Omaa syyttään vaikeuksiin joutuneita voisi auttaakin, mutta kyseiset etelän valtiot ovat pinteessä laiskuuttaan.

Suomen keskilämpötila on kymmenisen astetta lauhkeita välimerenmaita kylmempi. Pohjoisessa joudutaan asuntoja lämmittämään ja tästä on paljon kuluja. On täysin järjetöntä kantaa pohjoisen kylmän, raatajavaltion rahoja lämpimän etelän laiskureille.

Suomessa pidettiin hiljan eduskuntavaalit. Vaaleissa saatiin selvä ei-vastaus kataiselle politiikalle. Voiton saivat tukipaketteja vastustaneet. Sana vain ei näytä menneen perille Kokoomuksen puheenjohtajalle. Perussuomalaisia on syytetty vastuun pakoilusta, koska eivät suostuneet hallitukseen. He eivät voineet mennä aisankannattajaksi sellaiseen kimppaan, joka tuhlaa kansan rahoja älyttömyyksiin, kantamalla säkittäin rahaa Portugalin tai Kreikan tukiin. Meillä on tällä hetkellä häviäjien hallitus. Vaaleissa paljon paikkojaan menettäneet yrittävät hallita Suomea vaaleja edeltävään malliin.

Kunnallisvaalit ovat tulossa. Se on hyvä testi katsoa poliittisen ilmapiirin muutosta. Onko se pysyvää vai vain tilapäistä protestia. Median gallupeissa taas heijastuvat liikaa vasemmiston toimittajien mielipiteet ja rahan valta. Eduskuntavaalien tuloksessa olen pettynyt eläkeläisten huonoon menestykseen. Suomessa on eläkeläisiä 1,4 miljoonan paikkeilla. Luulisi näin suuren määrän antavan voimaa. Ryhdistäydytään seuraavissa vaaleissa. Järkeä ja kokemusta riittää vaikka muille jaettavaksi.

 

29.12.2009

Samperin huijarit!

Juttelin 62-vuotiaana eläkkeelle päässeen sairaanhoitajan kanssa, joka on tehnyt koko elämänsä työtä. Tähän on sisältynyt lastenhoitoa ja satakiloisten vanhuspotilaitten pesemistä, kääntelyä ja muuta naisihmiselle perin raskasta hommaa. Tästä elämäntyöstä saa eläkettä 1245 euroa kuussa, josta otetaan vielä 20 prosentin ennakonpidätys! Kuntien eläkevakuutuksesta tuli äsken kirje, jossa kerrottiin eläkkeen määrää nostettavan 1. 1. 2010 lähtien 0,26 prosentilla. Onko huima korotus? 

Eipä ole paljon aikaa siitä kun lehdet vaahtosivat suurista palkankorotuksista ja palkoista. Kerrottiin esimerkiksi 3,5 % + 2,8 % korotuksista. Puhuttiin myös suurista eläkkeistä. Ihmetyttää toimittajien asiantuntemus. Ei tosiaan tarvitse kummastella, vaikka moiset puusilmät eivät erota edes lautakasaa heinäseipäästä. Puhuvat läpiä päähänsä. Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajakin lähti lätkimään kiukuissaan. Tekopyhät fariseukset. Tarvitsisimme sellaista lehdistöä, joka tietäisi miten maa makaa ja, joka ei olisi korkeiden poliitikkojen tai rahavallan talutusnuorassa.

Miksi meitä yritetään huijata väärillä tiedoilla?

17.12.2009

Kataisen kottarointia!

Suomessa on eletty kuin viimeistä päivää. Tänne on kiskottu kaiken maailman työtä vieroksuvia pakolaisia elätettäväksi. Suomalaiset ovat itsekin ottaneet ulkomailta opiksi, lakanneet ahertamasta. Jos työtä tekemättä pärjää hyvin ja sähköä tulee töpselistä, kuten eräs viherkommunisti sanoi, niin mikä hätä sitä on köllötellessä.

Valtionvarainministerille on nyt kuitenkin päässyt hätä käteen. Haisee pahalta ja kova poru. On lama. Vielä löytyy muutama sellainen ihminen, joka tekee ja töitä panee säästöön pahan päivän varalle. Siispä säästöjen kimppuun vaan? Toinen ryöstettävien ryhmä löytyy peltojen ja metsien omistajista. Ovat ilmeisesti aika paljon vanhoja kepuleita ja muita pienviljelijöitä. Maaomaisuudelle vain isot verot. Jopa tavallisen kansalaisen oma koti on uhattuna. Verottaja käyköön hallituksen suojelemana kimppuun, mars mars. Politiikka on tosi kummallista, koska pohattojen teollisuuslaitoksista saa verovähennyksiä, mutta maamiehen työkalusta (pellosta ja metsistä) ja tavallisen kansalaisen omalla työllään maksamasta asunnosta joutuu päinvastoin pulittamaan verot moneen kertaan.

Eikös se ollut Kokoomus, joka lauloi vielä vähän aikaa sitten verojen alennusta. Nyt on uudet sanat: veroja lisää. Tavallinen työläinen maksaa tuloistaan ensihätään veroja jopa 70 %. Nimikkeitä ja keinoja kun löytyy varastosta. Nyt näyttää tulevan toinen sama mokoma päälle. On tuloveroa, kiinteistöveroa, perintöveroa, sähköveroa, vesiveroa, öljyveroa, televeroa, omaisuudensiirtoveroa, arvonlisäveroa, pääomaveroa, jne. Kaikkia ei jaksa edes listata. Nämä kun summaat niin prosentit kyllä kasvavat. Se on ihan peestä, että yhteiskunta vie työntekijältä veroina melkein kaikki tulot, vain luu jää käteen! Tämmöiselle pelille on tultava loppu.

Eläkeläiset ovat eräs päähän potkittujen ryhmä. Varmaan kuvitellaan, että vanhat eivät jaksa pitää puoliaan. Mutta odottakaapa - ryhmittyminen taisteluun on parhaillaan menossa. Ne, jotka eivät vielä ole mukana, ottakaa yhteyttä. Meitä on paljon!

Olin itse 40-vuotta töissä. Nyt eläkkeellä. Viimeisessä paikassa vierähti noin 34 vuotta. Koulunkäyntiinkin kului lähes parikymmentä ajastaikaa (kansakoulu 4 v, oppikoulu 8 v, korkeakoulu 6 v, armeija 1 v, harjoittelu 1 v, yms). Väännettiin integraaleja ja muita derivaattoja, sorvattiin ja tinattiin. Silloin opiskelun joutui vielä maksamaan itse. Toki oppia tuli niin paljon, että hyvin pystyisi neuvomaan Kataisen nappulaliigaa siitä, miten suomalaisten asioita pitäisi hoitaa. Ensimmäinen ohje olisi: lakatkaa hyysäämästä ulkomailta Suomeen rahdattuja klemppareita. Jos et tiedä mikä klemppari on, niin selitettäköön. Klemppari on työtä vieroksuva tyhjäntoimittaja, joka toki voi olla nimellisessä työssä yleisradiossa tai muussa puolueyhteisössä. Muita neuvoja: Järjestäkää tuottavaa työtä. Pitäkää huolta kauppasuhteista. Leikatkaa turha byrokratia ja muu himphamppu pois. Näillä toimilla sen tavallisen ihmisen elintaso säilyy kohtuullisena, mutta politrukit kyllä kärvistelevät.

Barrikadeille pojat puolustamaan Suomen kansaa!

 

8.12.2009

Valheita liikkeellä!

Televisiossa ja lehdissä on taas menossa kova rummutus ilmastonmuutoksesta, mutta ilmaston kuuluukin muuttua. Ei se ole mikään vakio. Se voi kylmetä tai lämmetä. Pitkän ajan mittaustulokset ovat täysin epävarmoja ja nyt climategatessa niiden väitettiin olevan tahallisesti vääristeltyjä. Tutkikaa itse netistä! Maalaisjärjellä varustettu henkilö ymmärtää maapallon ja ilmakehän koon ja voi verrata siihen ihmiskunnan vaikutusta. Se näyttää hyttysen pissalta valtameressä.

Miksi tämmöistä valheellista sanomaa levitetään? Syynä on yksinkertaisesti marxilaisten tappio Neuvostoliiton kaaduttua. Heidän kannattajiensa on pitänyt etsiä uusi kohde luokkataistelulleen. Täksi on otettu ns. ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos. Totuutta vääristellään aivan entiseen malliin. Verratkaapa vaikka maapallon hiilidioksidipitoisuuden muuttumista ilmaston lämpötilan suhteen. Hiilidioksidipitoisuus seuraa lämpötilaa, mutta vuosien viiveelle. Eli lämpötilanmuutos on lähtösuure ja ilman CO2 seurannainen. Eihän marxilaiset ole ennenkään korrelaatiosta mitään ymmärtäneet.

Leikkiin ovat yhtyneet rahanhajun haistaneet tutkijat ja muut keinottelijat. Luulosta on tehty uskonto. Uskonnon varjollahan on ennenkin kerätty suuria rikkauksia. Kun enää ei saa petkutettua menninkäisillä ja muilla möröillä, niin kataluus pitää naamioida näennäistieteeseen ja suuren meteliin. Näin voi viisaskin mennä vipuun. Minusta on samantekevää vaikka uusia uskontoja syntyisikin, mutta se vain säälittää, että näin yritetään kiskoa suuria veroja päästömaksujen varjolla tavalliselta kansalta. Saa nähdä kauanko "ilmastonlämmittäjien" uusi puolue kestää. Neuvostoliitto pysyi pystyssä noin 70-vuotta. Onko ihmisten kärsittävä uusmarxilaisista vouhottajista yhtä kauan? Moinen herkkäuskoisuus kyllä ihmetyttää!

8. 11, 2009

Voi Turkua!

Keskustelu Manun kanssa antaa virikkeitä. Tänään 8.11.09 päätimme ihmetellä maailman menoa ja muun muassa Turun surkeutta. Puheet verojen korotuksista ja velanotosta ovat kauheita. Kauheus aiheutuu siitä, että näiden maksut lankeavat vuorenvarmasti sen vähäosaisemman kansanosan niskoille. Veronkorotukset heti ja velka myöhemmin. Rikkaat kyllä osaavat siirtää varansa ja tulonsa ulkomaille tai verottajan ulottumattomiin. Kukaan ei edes mieti paljonko voitaisi säästää esimerkiksi kulttuuripääkaupunkipröystäilyistä tai kaupallisesta urheilusta.

Paavo Lipposen ja Oras Tynkkysen kiistely energia- ja ilmastopolitiikasta on myös mielenkiintoista (TS 6.11.09 s. 2). Lipponen totesi energiaa tarvittavan. Tynkkynen lienee taas niitä viherkommunisteja, joilla jalat on tukevasti ilmassa. Paavon esityksessä vain se on harmittavaista, että näin toivoisi hallituksen edustajan puhuvan eikä opposition. Pohjoisessa, kylmässä Suomessa on pidettävä huolta energian saannista. Näin pidetään tehtaat pyörimässä, annetaan kansalaisille työtä ja taataan edes kohtuullinen elintaso.

Käsittääkseni energiaa saadaan riittäviä määriä lisää vain kivihiilestä tai ydinvoimasta. Vesivoima on kaluttu loppuun. Tuulimyllyt, aurinkokennot ja puu ovat vain hätäapua ja lasten leikkiä. Ajatelkaa itsekin millainen propelli tai purjeet pystyisi kuljettamaan satavaunuista tavarajunaa! Mikä tuuli tai auringonpaiste tähän tarvittaisiin? Säästäminen ja bioenergiakin lienee tyhjää puhetta? Manun toivomasta geotermisestä energiasta ei Suomessa liene lähteeksi. Jossain Islannissa asia on toisin. Maalämpöä toki kannattaa käyttää hyödyksi, mutta sen merkitys on vain sähkön hyötysuhteen parantaminen lämmityksessä. Toisin sanoen, jos me saamme imatran-voimasta 40 % irti, niin käyttämällä maalämpöpumppua mukana, pääsemme ehkä 60 % hyötysuhteeseen (arvot vain viitteellisiä). Niin kauan kuin termodynamiikan lait pätevät, tyhjästä on paha nyhjästä. Toki keskuudessamme on monenlaista ikiliikkujankeksijää.

Hyvä esimerkki viime aikojen viherpiiperryksestä eli hölmöilystä nähdään hehkulamppujen käytön lopettamisessa. Parempaa valonlähdettä kuin hehkulamppu Suomesta tuskin löytyy. Sen energiasta tulee lähes 100 prosenttia asuntojen hyödyksi, joko valoksi tai lämmöksi. Hehkulampun valmistaminen on yksinkertaista ja halpaa eikä lamppu tuota elohopeajäämiä. Olisikohan jollain päättäjällä yhteyksiä lampputehtailijoihin tai liikkeellä kenties jopa lahjomia?

Manu oli ollut mukana Turun asioita pohtivassa palaverissa, mutta kertokoot itse, jos katsoo aiheelliseksi. Ilmeisesti paljon porua, mutta vähän villoja. Onneksi meillä on Turussa kulttuurikaupunkihanke eli siis kohde mistä voi säästää kolhimatta vähäosaisia.

 

 

24.9.2009

Pillereitä

Apu lehdessä no 39/2009 sivulla 24 kirjoitettiin: "Kirjailija Kaari Utrio ehdotti Ilta-Sanomien haastattelussa, että yli 70-vuotiaille pitäisi tarvittaessa antaa ikuiseen uneen vaivuttava kuolinpilleri. Puheenvuoro nostatti raivoisan keskustelumyrskyn.

Jos samanlaisia laukaisuja olisi heitetty maahanmuuttajista, Utrio olisi jo oikeudessa. Mutta vanhuksista voi sanoa mitä tahansa! huudahtaa ylilääkäri ja Turun yliopiston professori Sirkka-Liisa Kivelä"

Toinen puheenaihe on ollut vaalirahakohu. Entisten kommunistien kerrottiin saaneen aikanaan rahoitusta Neuvostoliitosta. Nyt poliitikkojen tukijoina ovat olleet valtion rahoilla pläträävät ammattiyhdistykset, säätiöt ja yritykset. Avustuksia on annettu kaikille isoille puolueille ja vaikuttajille. Homma muistuttaa selvästi lahjontaa. Tuskin liikemiehet vastikkeettomasti antavat mitään. Isot vastapalvelukset ovat varmaan mielessä tai piilossa.

Itse täyden työuran tehneenä harmittaa tällainen ikäihmisten mollaus ja yhteiskunnan rahojen tuhlaus. Nyt on aika lähteä barrikadeille ja alkaa miettiä sopivia ehdokkaita eduskuntavaaleihin. Äänestäjille sanoisin, että hyvän kansanedustajan saa sellaisesta henkilöstä jolla on riittävästi järkeä ja hyvä moraali. Seteliselkärankaisten paikka on muualla kuin eduskunnassa tai oikeuslaitoksessa. Alkakaapa seuloa hyviä ehdokkaita vaaleihin. Ottakaa yhteyttä! Sähköpostiosoite löytyy ylhäältä.

Lama on tullut myös politiikkaan. Tämän huomaa siitä, että taas on alettu puhua kasvihuoneilmiöstä, joka merkitsee halua periä veronmaksajilta lisää turhia maksuja. Sellaisia maksuja, jotka perustuvat satuihin. Ihmisethän eivät voi vaikuttaa maapallon lämpötilaan, koska se on suuremman kädessä. Usein kuitenkin vedotaan hiilidioksidin kasvuun ja luotetaan siihen, että tavalliset tallaajat eivät ymmärrä asioiden yhteyksiä. Nythän on niin, että lämpötilan muutoksesta seuraa hiilidioksidipitoisuuden muutos eikä päinvastoin. Ihmisten pienet sauhuttelut ovat kuin hyttysen pissa valtameressä.

14.8.2009

Loiskiehuntaa?

Kukahan se taas sanoikaan, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku? Perussuomalaistenkin lienee syytä myöntää, että puolueen menestys on paljon Timo Soinin ansiota. Vaikka emme olisikaan hänen kansaan kaikessa samaa mieltä, niin demokratiaan kuuluu hyväksyä sellaisiakin enemmistöpäätöksiä, jotka poikkeavat vähän omista. Enemmistö käyttää valtaansa toimihenkilöiden valinnassa. On toki sellaisia periaatteita, joista ei poiketa. Ateisteille vieraat Raamatun kymmenen käskyä sisältävät mielestäni tällaisia moraalisia ohjeita. Sosialisointi jakaa myös mielipiteitä eli pitääkö omaisuuksien kuulua valtiolle vai niiden tekijöille? Onko työmies palkkansa ansainnut vai pitääkö rahat kierrättää verottamalla poliitikkojen käsien kautta? Puolueille annettujen suurien vaalitukien perusteella löysää rahaa näyttää riittävän. On aivan selvää, että tämmöisiä summia ei anneta ilmaiseksi, vaan hintana on erilaisten etujen kahminta. Korruptio  jäytää demokraattista hallintoa.

Jiri Kerosen lähtö Perussuomalaisista ihmetyttää. Olen lukenut vain lehdistä eron taustoja. Hänen bloginsa olivat aikanaan myös melko kärjekkäitä. Suoraan sanoen joskus pelotti, että valvoja olisi tarttunut kiinni, vaikka sisältöä lienee harkittu. Nykyisessä Suomessa on ollut vaarana, että pienempiinkin erimielisyyksiin, jotka poikkeavat yleisestä mielipiteestä, voidaan puuttua. Lakeja käytetään poliittisina lyömäaseina. "Joutsenpuolueen" tapahtumia pitää seurata mielenkiinnolla. Tuoko se jotain uutta vai hajottaako oppositiota entistä enemmän? Onko kyse uudesta tähdenlennosta ja joutsenlaulusta? Valitettavasti homma tuo joutsenen sijaan mieleen ennemmin käenpojan.

Perussuomalaiset ovat monikärkiohjuksen tapaisia. Puolueessa hyväksytään monenlaisia mielipiteitä ja oman järjen käyttö on sallittua. Tapana ei ole marssia yhden auringon perässä kuten Demarit, Kokoomus tai Kepu, kommunisteista puhumattakaan. Itse uskon, että keskustellen löydetään parhaat ratkaisut moniin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Niiden, jotka luulevat olevansa muita viisaampia olisi syytä kuunnella kansan ääntä. Kompromissejakin on pakko tehdä.  Perussuomalaisistakin löytyy sellaisiakin, joiden ajatukset ovat jumiutuneet ja jotka eivät huomaa, että päämäärään päästäkseen pitää käyttää kiertoteitä. Ei ole viisasta puskea päätään kallioon. Monilla ei myöskään ole kuin yksi ajatus, nuppiin kun ei mahdu enempää. Soinin menestys on tuonut lisäksi mukaan erilaisia onnenonkijoita, joilla ei ole muuta kuin itsensä korostaminen. Onneksi demokratia sentään pelaa edes jotenkin ja aika tasoittaa änkyröiden särmiä.

3.7.2009

Kesää 2009

Varkaiden valtakunta

Uutisointi puolueiden saamista lahjomista on kamalaa luettavaa. Jutut lähtivät liikkeelle pääministeri Vanhasen vaalirahoituksista. Kepun kerrottiin saaneen 400000 euron rahakasan ja Kokoomuksen yli miljoonan (lisäksi 3,5 Mmk julkinen puoluetuki). Demareita vihjattiin lahjotun samoilla määrillä kuin Kepua. Vihreä rahastus tapahtuu luonnonsuojelunaamion takaa. Selviä lahjomiahan nämä ovat, koska antajat odottavat yhteiskunnan varoilla maksettavia vastapalveluja. Summat pitää saada lisäksi monikertaisina takaisin. Kokoomuksen rahojen kerrottiin tulleen yrityksiltä, joiden tilinpito on salaista. Ulkomaankauppaakin voidaan hyödyntää. Kansa ei siis tiedä totuutta. Se vain maksaa ja kärsii rahastuksen selkänahassaan, koska jonkun pitää olla aina maksajana. Tyhjästä on paha nyhjästä. Ainoa omillaan toimeen tullut puolue taisi olla Perussuomalaiset.

Tämmöistä on poliittinen peli. Määrät eivät tunnu riittävän, koska lisää haluttaisiin ns. ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen varjolla, joka taas on selvää satua. Tämä kultainen vasikka on ollut Vihreiden keppihevonen ja nyt kuoroon on yhtynyt Kokoomuskin. Rahastus satuiluun perustuen on umpikieroa, koska kansa luulee sen tekijöitä jaloiksi maailman parantajiksi.

Jotain pitäisi tehdä, jotta poliittinen peli saataisi rehelliseksi. Muutos on kansan käsissä. Pitää äänestää vain rehelliseksi ja hyvämoraalisiksi tunnettuja poliitikkoja. Näitä löytyy Perussuomalaisten parista. Toki heidänkin joukossaan on sellaisia mätämunia, joiden tarkoituksena on saada itselleen vain rahaa ja hyviä asemia. Toinen huono ryhmä, joille ei ääntään kannata antaa, löytyy epäkäytännöllisistä haaveilijoista. Asioista pitää ottaa selvää ja hakea ehdokasjoukoista ne kunnolliset edustajat.

30.4.2009

Vappua 2009!

Vanha Pate parkui tänään Turun Sanomissa vanhan markan perään. Eurosta ei ole mihinkään, koska suomalaiset poliitikot eivät pysty devalvoimaan. Ennen sentään, kun paperin palkat olivat nousseet tarpeeksi, tehtiin iso-D. Köyhät työläiset ja pankkisäästäjät pantiin maksamaan ökysakin juhlat. Nyt on valuutta vakaampi kuin ennen ja sekös harmittaa. Väyrystely ei onnistu. Patruunat ja poliitikot ovat vallattomia.

Toinen merkittävä heikennys Suomessa on metsäpuolen poliittisen rahoituksen lasku. Metsäalahan oli ennen keskustalaisten poliitikkojen rahasampo. Nyt rahat ovat vähissä ja jakoon on tullut lisäksi Kokoomus. Voi surkeutta! Toki Kehittyvien maakuntien Suomella ja muilla peitejärjestöillä riittää vieläkin jaettavaa. Ammattiyhdistykset puolestaan rahoittavat vasemmiston suosikeita.

Poliitikot ovat vähän rupusakkia. Koska kansa katsoo heitä usein karsaasti, niin pitää kehua itseään. Uudessa Suomen Kuvalehdessä euroedustajat piehtaroivat omakehussaan. Kertoivat tekemisistään EU-parlamentissa, vaikka kansa tietää, että EU:sta on ollut paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. EU-vaalit ovat olleet paitsiossa, hieman poliittisten raakkien lepokotianomuksia varten. Nyt tuli radikaali muutos Timo Soinin lupauduttua ehdolle. Etenkin vasemmisto ja keskusta ovat melkein repineet perseensä, koska vahva perussuomalainen ehdokas merkitsee muutaman heidän edustajansa tippumista kelkasta. Perussuomalaiset olisivat vieläkin vahvempi voima suomalaisten elämässä kunhan ymmärtäisivät siirtyä kannikkapolitiikasta normaaliin käytäntöön.

Vieläkään kansa ei ole oppinut käsittämään kuka yhteiskunnan keräämät verot maksaa. Onkin aika vaikea ymmärtää, että maksajien valtajoukko muodostuu niistä tavallisista tehtaissa, kaupoissa ja virastoissa työskentelevistä kansalaisista. Verot otetaan niiltä, joita on paljon! Tämä on eräänlainen matemaattinen tosi.

Kansaa huijataan myös ihmisten aiheuttamalla kasvihuoneilmiöllä. Huijauksen takana on poliitikkojen halu kerätä itselleen rahaa. Koska veroja ei kehdata lisätä, niin on keksittävä muu petos.

24.3.2009

Ottaja antaja kananpaskan kantaja

Näin sanoi eräskin poika miehelle, joka lupasi karamellin, mutta ei antanutkaan. Poliitikot lupaavat veronalennuksia, mutta pidäkään lupauksiaan. Voisiko heitä kutsua kananpaskan kantajiksi?

1. Asumiseen lisää veroja (kiinteistö ja lämmitysenergia) - Katainen?

2. Kännyköiden huoltoa ollaan viemässä Tsekkiin? Meneekö samalla liikesalaisuuksia?

3. TVO:n ydinvoimalan rakentaminen takkuilee. Tässä nähdään ero EU-ranskalaisen ja suomalaisen työn laadussa.

Kokoomus pauhasi aikansa verojen alentamisesta. Nyt kuulemma puolueen puheenjohtaja ja valtionvarattomuusministeri Katainen aikoo korottaa niitä. Kun ei kehdata koskea tuloveroihin, niin yritetään kiinteistö- ja energiaverojen nostoa. Semmoisia ovat kapitalistien puheet! Tehdään toisin kuin sanotaan. Tämä on vanha kiero tapa. Veroja lisätään muihin nimikkeisiin ja toivotaan, että tyhmä kansa ei huomaa Kataisen kataluutta.

Kiinteistöjen verotus on muutenkin huono tapa, koska minä en ainakaan ole huomannut vanhasta talonrähjästäni olevan muita kuin menoja. Tämmöinen verotus ei kohdistu maksukykyyn vaan siihen, että sattuu asumaan Katalandiassa! Jollekin vanhalle mökin muijalle moiset maksut voivat olla suorastaan kohtalokkaita. Tulevat sitten yhteiskunnalle vastaan lisääntyneinä huoltokuluina. Eipä muuten ole paljon aikaa kun rikkaiden omaisuusveroja yms. laskettiin. Suomessakin on paljon kaikenmaailman turhaa byrokratiaa. Leikkaamalla näistä ei tarvittaisi mitään korotuksia. Eivät Kataiset ja Vanhaset vaan osaa tai uskalla. Päinvastoin Turussa Cay Sevon näkyi vaativan valtuutetuille pitämässään lobbauspuheessa kulttuuriturhuuteen lisää 18 miljoonaa! Hyi! Näin laman aikana pitäisi kulttuurihöpöstä ennemmin leikata 20 miljoonaa.

Lehdessä näkyi myös juttua Nokian kännykkähuoltojen siirtämisestä Tsekkiin. Siellä taitavat palkat olla suomalaisia matalammat. Näin varmaan toivotaan säästöjä? Onko kuitenkaan ajateltu, että tämmöisen tekniikan siirto saattaa viedä mukanaan liikesalaisuuksia? Tuntien vanhan itäblokin rehellisyyden voi vain pelätä vuotoja. Tvoja, Moja i Obsevo.

Muiden kuin suomalaisten työn laadusta ja tehosta saa hyvän kuvan TVO:n ydinvoimalan rakentamisesta. Aikataulut venyvät jatkuvasti ja laatua pitää valvoa tarkkaan, jotta ei pääsisi syntymään pahoja virheitä. Silti aitoranskalaiseen tapaan syy vieritetään muiden niskoille. Tämä on varmaan sitä EU-tyyliä?

12.2.09

Mennäänkö torille?

Turkulainen päivälehti kirjoittaa toriparkista hämmästyttävän usein. Mahtaisiko taustalla olla firman omat pysäköintivaikeudet? Heillä itsellään lienee Kauppiaskadulla kolmisenkymmentä parkkipaikkaa ja työntekijöitä ehkä puolisentoista sataa. Eihän semmoinen toimi. Pitää etsiä helpotusta. Keskustan muilla liikkeillä on myös ahdasta ja liikenne takkuaa. Asiakkaat eivät pääse tekemään kauppaa. Tulot laskevat.

Turun keskusta on muutenkin täysi slummi. Iltaisin meno on kuin hornankattilassa. Juoppoja mukuloita toikkaroi kaikkialla. Ei yksi toriparkki tilannetta pelasta. Ehkä pikemmin voi pahentaa tilannetta liikennettä lisätessään. Olen sitä mieltä, että koko keskusta olisi parasta museoida. Eivät Turun kaavoittajat näin vaikeaa pulmaa osaa ratkaista.

Ei minulla muuten mitään torin alle rakennettavaa parkkiluolastoa vastaan ole. En vain usko sen tuomaan apuun. Toinen vaara piilee siinä, että turkulaiset liikemiehet yrittävät maksattaa koko homman turkulaisilla veronmaksajilla. Se kun voi tulla kalliiksi ja siinä voidaan tehdä isojakin mokia. Mahdolliset hyödyt menevät eri pussiin kuin kustannukset ja riskit!

Muutenkin Suomessa menee tänään perin huonosti. Sellutehtaita suljetaan. Nokia lomauttaa, lopetti jo Turun toimintansa ja alas mennään Jyväskylässäkin. Taitaa tulla sama peli, joka televisiotehtailla oli ennen. Nehän kävivät täydellä teholla vain joulua edeltävän kauden. Tehtiin joululahjoja. Toki monet kotirouvat ovat tyytyväisiä päästessään muutamaksi kuukaudeksi latomaan komponentteja ja tienatessaan pyhiksi ylimääräistä. Työ oli kausiluonteista.

Eräillä poliitikoilla näyttää olevan myös kova halu kasvattaa sotarahoja. Taitavat puolustus- ja valtionvarattomuusministeri pelata yhteen. Sotaisten leikkikalujen osto vaikuttaa vain kovin hullulta laman aikana, vaan on niin hauskaa uusia jämiä odotellessa. Lisäksi julkisuudessa ei ainakaan ole mitään tietoa aseellisesta uhasta. Suomalaisten on kuitenkin puolustettava itse omaa maataan. Meillä ei ole sellaisia luonnonrikkauksia, että kannattaa toivoa apua muilta. Tämä nähtiin 1939-1944. Sotahulluus on vaarallinen tauti. Ja jos aseellista konfliktia ei tule, niin pyssyihin tuhlatuille rahoille olisi viisaampaakin käyttöä!

Vaarallista se on kulttuurihulluuskin. Turusta yritetään tehdä jotain kulttuuripääkaupunkia, mutta senkin takana taitaa olla poliittisten taiteilijoiden yritys päästä veronmaksajien kukkarolle. Kirjastoja lakkautetaan, mutta silti pitää juhlia. "Antakaa hyvät ihmiset rahaa juopotteluun." Elämä pannaan risaiseksi. Se on kulttuuria se!

Voi sitä kaikkien ahdistamaa veronmaksaja parkaa. Ainakin turkulaiset torinrakentajat, sotamiehet ja kulttuuripiirit vaativat rahaa. Valtuustossakin lienee vahva liikemiesten osasto mammonan tavoittelussa. Ottakaapa itse kaupungin budjetti esille ja ihmetelkää sitä suurta tuhlausta.

4.2.2009

Laman kourissa

Valtiopäivien avajaisissa presidentti Halosen neuvo elvytykseen oli: Taloutta on elvytettävä yhteiskuntaa eheyttävällä tavalla. Kovin on köykäistä SAK:n entisen lakimiehen osaaminen, ikiliikkujan keksimistä. Nyt tarvittaisiin tekoja eikä tyhjiä puheita. Työttömäksi joutunut kaipaa hyvää työpaikkaa eikä pelkkää myötätuntoa. Tuli ihan mieleen talvisota. Silloinkin Yhdysvallat puhui kauniisti Suomen puolesta, mutta todellisuudessa tuki Neuvostoliittoa, sillä se myi venäläisille sotatarvikkeita 33 miljoonan dollarin arvosta. Sellaista voi politiikka olla.

Mielipidetutkimuksissa Perussuomalaisten kannatus on pudonnut 8,3 %:sta 8,1 %:iin. Sitäkään ei ole syytä ihmetellä, koska ei pelkillä moitteilla työttömien asemaa paranneta. Tarvitaan positiivisia, käytännön ehdotuksia. Ei sellaisia toki muillakaan ole. Kokoomuksen suosio aiheutuu siitä, että ihmisillä on taipumus mennä voittajan puolelle. Syynä ei suinkaan ole teot, vaan itsensä parempana pitämisen tarve ja ketjureaktio. Tämä toimii niin kauan kunnes silmät avautuvat. Perussuomalaisten heikkoutena on kannikoiden kerääminen, vaikka pitäisi ottaa koko kansa kohteeksi.

Perussuomalaisten närä suhtautuminen Suomeen tuotaviin pakolaisiin on kyllä lisännyt kannatusta. On katsottu ns. sosiaalishoppailijoiden tulevan liian kalliiksi niille, jotka tekevät töitä. Vihreät ja ruotsalaiset ovat yrittäneet kasvattaa kannatustaan vastakkaisilla mielipiteillä. He ovat olleet pakolaissuosijoita ja toivoneet näin saavansa uusia jäseniä puolueilleen. Tuumivat, että kyllä kansa maksaa, koska se ei ymmärrä joutuvansa itse maksumieheksi. Saa nähdä miten Eurooppaan saapunut lama muuttaa asenteita. Jos rahaa ja työtä ei riitä edes vanhoille kunnon suomalaisille, niin mistä sitä riittäisi pakolaisille?

Miten torjua laman vaikutuksia? Mikä on sinun mielipiteesi? Pitääkö suomalaisten maksaa pakolaisten hyysäämisestä? Vai olisiko aika leikata näitä Turunkin mahtavia kuluja?

1. 2. 2009

Oppimisvaikeuksia

Turkulaisessa paikallislehdessä kirjoitettiin. On syntynyt uusi villitys, parkkiluolavillitys. Näitä halutaan kovertaa moneen saviprotkoon. Kaupungintalonkin alle. Tämä on selvä näyttö kaavoituksen epäonnistumisesta. Jos harvaan asutussa Suomessa haaskataan rahaa kalliiden luolien kaivamiseen tasopysäköinnin sijasta, niin silloin on menty metsään. Takana tietenkin voi olla myös hinku oman huonon tontin arvon nostamisesta veronmaksajien rahoilla tai pysäköintirahastusautomaatin rakentamisesta.

Tuntuu kuin kaavoittajat eivät ymmärtäisi mitään asumisen funktioista, joihin kuuluu yhtenä liikkuminen. Tämä tapahtuu nykyisin autolla. Tarvitaan parkkipaikkoja, jotka on kaavoituksessa autuaan tahallisesti tai vahingossa unohdettu. Tehtyjä virheitä yritetään paikata kalliilla pysäköintilaitoksilla. Sekin on kummallista, jos Varissuolta Turun torille mennäkseen auto pitää pysäköidä toisessa päässä Littoisiin ja toisessa Raisioon. Linja-autoillakaan pulmia ei voi ratkoa, koska alle kymmenen matkustajan kuormalla linja-auto häviää kustannuksissa henkilöautolla. Tästä taas seuraa linjojen harvalukuisuus ja pitkät kävelymatkat. Muistan opiskeluajan kokemuksesta, jossa siirryttäessä yliopistolta rautatieasemalle piti ehtiäkseen junaan kävellä, jos ratikka ei sattunut olemaan aivan kohdalla. Sisäinen julkinen liikenne on susi ja täysin mahdoton, koska se ei vie mihinkään ja tulee veronmaksajille pirun kalliiksi.

Nyt on lama. Jos annit tai palkankorotukset ylittävät tuottavuuden kasvun, tai poliitikot nostavat yhteiskunnan menoja verotulojen yli, seuraa katastrofi.  Tuloksena ovat monet konkurssit, työttömyyttä ja tiukat säästökuurit. Tuhlaajat tuhlaavat ja ahkerat säästäjät säästävät. Oman markan aikana tilanne korjattiin devalvaatiolla. Silloin haaskalinnut söivät säästäjien talletukset. Tehtiin laillistettu pankkiryöstö. Eräät haluaisivat taas säästäjien kukkarolle ja parkuvat devalvaatiota. Onneksi se vain on mahdotonta EMUn jäsenelle. Enää ei voida elää kuin sika pellossa. Pitää laittaa suu säkkiä myöten, jos nyt joku sitten ei keksi ikiliikkujaa:-)

Taloudellisten tosiasioiden ymmärtäminen vain on monille kovin vaikeaa. Ovat nukkuneet koulussa laskutunneilla tai aivokapasiteetti ei ole riittävä. Kaikki kaupunkien ja kuntien vouhotukset maksetaan veroista. Verot otetaan sen tavallisen keskituloisen työläisen tilipussista. Näin on pakko tehdä, koska rikkaita on liian vähän, keskituloisia paljon ja köyhillä ei ole rahaa. Ei poliitikoilta veronmaksajien silmään pissiminen enää helposti onnistu.

Prinssi Ruusunen, anteeksi se taisikin olla Matti V, joka raivostui J. Häkämiehelle, kun tämä meni sanomaan, että Stubbistakin saisi EU-komissaarin. Matti V:n ehdokas on Olli Rehn. Muut hiljaa! Itse aloin mietiskellä, että mitä hyödyllistä Rehn tai Stubi on tehnyt Suomelle. En keksinyt mitään. Palkkansakin on tuloksiin nähden liian korkea. Miksi siis pitää kiukutella moisesta? Minä ehdotan, että Veikko Virtasesta tehdään seuraava EU-komissaari. Hänen nimensä on sentään suomalainen ja valinnan varaakin riittää monien tavallisten Virtasten kesken.

17.1.2009

Tunkua Perussuomalaisiin!

Lauantaina 17.1. Turun Sanomien päätoimittaja antoi kolumnissaan huutia Perussuomalaisille. Tosin sehän vasta kauheaa olisi, jos demaritoimittaja kehuisi kokoomuslaisessa lehdessä soinivoimaa. Olihan arvostelussa hieman perääkin, koska puolueemme suosio on ihan mahdoton. Uusia jäseniä tunkee sisään joka lävestä. Näiden joukossa tulee myös sellaisia, jotka ajavat enemmän itseään kuin kansan etua. Sisään otetuille ei ole mitään psykologista testiä, jolla karsittaisiin onnenonkijat pois. Herrahissit ovat kuitenkin paremmin tunnettuja Kepussa, Kokkareissa ja Demareissa. Pienet vasemmistopuolueet ovat myös kurimuksessa alati laskevan kannatuksensa kanssa. Sieltäkin tuppaa Perussuomalaisiin monenlaista änkyrää. Heiltä toki voi ottaa oppia siitä, millaisella politiikalla puolue ajetaan alas. Eiköhän se kuitenkin ole niin, että karavaani kulkee ja koirat haukkuvat?

Poliittiset liikkeet voivat olla muutenkin huvittavia. Samassa lehdessä komeili kuva kokoomuslaisesta Ville Itälästä venkoilemassa MTK:n kapinakokouksessa Huittisissa. Villehän on varmaan Turun Laukkavuoren kerrostalossa kasvaessaan ja lakia lukiessaan tutustunut tosi hyvin maanviljelykseen :-)  Siellähän on takana kallioinen metsä ja edessä puiston läpi virtaava Jaaninoja. Itse ollut myös maatalouspäätöksiä tekemässä. Ennen sanottiin, kauppa se on kun kannattaa ja maanviljelys on onnenkauppaa. Onnesta varmaan siinäkin on kyse kun samanlainen sikala saa etelässä 128 000 euroa vähemmän vuotuista tukea kuin C-alueella oleva. Minäkin olisin kovin tyytyväinen saadessani tyhjästä yli 100 000 euroa. Eiköhän se sika syö pohjoisessa yhtä paljon kuin etelässäkin? Mutta tämähän on sitä EU-politiikkaa, jota kukaan ei ymmärrä.

10.1.2009

Kirja

Kirja on vaarallinen kapine, koska sillä on usein sisältö. Lukutaitoiset voivat oppia. Oppineet taas voivat tehdä lukutaidottomien hallitsijoiden elämän kauheaksi. Lukijoille kun on muodostunut propagandan vastustuskykyä ja osaavat tehdä hankalia kysymyksiä.

Kirjasto se vasta onkin vaarallinen. Siellä on paljon kirjoja. Jos tällaisia vaaranpaikkoja levitetään pitkin kaupunkia, niin ne voivat kylvää vaarallista tautia, sivistystä. Mikä sen vaarallisempi on hallitsijan mielestä kuin ajattelemaan kykenevä ihminen?

Kirjastotautia vastaan voidaan taistella keskittämällä kaikki kirjat yhteen paikkaan, keskuskirjastoon. Jos ne lisäksi viedään betoniseen kellariin, niin vaara vähenee. Ylempiin kerroksiin voidaan rakentaa lasisaleja, joissa puolueiden auktorisoimat pellet hauskuuttavat tyhmää lukemaan oppimatonta kansaa. Pysyy näin kurissa. On sitä circensesiä.

Sivukirjastoihin ei myöskään parane haaskata rahaa. 100 000 euroa on kauhea summa. Sillä voisi ostaa monta lasista laulukirjaa, joita monet rahakkaammatkin osaavat lukea. Lisäksi sisältö vie loputkin tyhmät ajatukset päästä. Jos nyt johonkin kulttuuripääkaupunkihullutukseen sijoitetaan 18 miljoonaa, niin sehän on vallan eri juttu. Kirjoja vierastavat ihmiset eivät näet ymmärrä mikä ero on miljoonalla ja tuhannella. Onneksi heitä on sentään enemmistö valtuustoissa ja hallituksissa. Lisäksi pääkaupunki-nimi voi edellyttää kosteita juhlia, joissa ei luojan kiitos, tarvitse lukea. Kaikki muuttuu näin poliitikoille vaarattomaksi ja propaganda mahdolliseksi.

Muistatteko myös vanhoja aikoja? Silloin kirja oli arvoesine. Niitä oli yksi talossa. Komeat kultareunaiset kannet. Kirja sijoitettiin salin piirongin päälle. Lapset eivät saaneet koskea siihen. Pölyt pyyhittiin kerran viikossa hellästi pois, koska kyseessä oli sivistynyt koti. Kehitys kehittyi ja eräät isännät keksivät kovertaa sisällön pois. Kirjasta saatiin näin oiva paikka taskumatille, josta voitiin tarjota tietoa vierailemaan tulleelle kunnanhallituksen puheenjohtajalle, jonka lukutaito oli heikko.

Kirjojen kimppuun voidaan hyökätä myös lappamalla sisälle sontaa. Lukija kun erehtyy avaamaan moisen, niin lukuhalut haihtuvat pitkäksi ajaksi. Lisäksi voidaan järjestää siten, että sievistelevien hupsujen kerho jakaa tästä palkinnon. Palkinnolla pitää vain olla hieno nimi ja antaa tuottoa. Näin lukutaidottomatkin voivat luulla, että kirja sisältää sellaista kulttuuria, jota he eivät ymmärrä. Tämä ei toki haittaa sellaista teosta, joka on vain hyllyn kannattimena. Kustantamotkin tienaavat kohusta ja ovat innolla leikissä mukana.

Turun sivukirjastojen lakkautuskohun saattelemana ja kaikista vaaroista huolimatta toivon hyville kirjoille menestystä ja hyville kirjailijoille pitkää elämää.

 

1.1.2009

Hyvää Uutta Vuotta 2009!

Nyt on laulut laulettu ja pukit viety vinttiin. Eräs tuntematon nimitti poliitikkojen joululauluksi laulua: "mä etsin valtaa loistoa ja kaipaan kultaakin" Tämän opimme omakohtaisesti Turun Perussuomalaisten kunnallisvaalien 2008 jälkeisestä loikkauksesta. Montako samanlaista, mutta tuntematonta jäi politiikkaan jäljelle? Taivaanrannanmaalareita ainakin. Onneksi meiltä löytyy sentään järkevästi ajattelevia, kansalaisten etujen peräänkin katsovia henkilöitä. Näiden poimiminen listasta voi vain olla perin vaikeaa äänestäjälle. Se kun ei näy päälle, vaan pitää hakea sanomasta. Turun Perussuomalaisten Maria Lohela kuuluu pätevien ja luotettavien valtuutettujen joukkoon. Vilkaise hänen blogiaan, jonka osoite on yllä.

Yritin eduskuntavaalien alla analysoida kilpailijoiden ehdokkaiden taustoja. Sain tulokseksi, että muissa puolueissa oli 1/3 omaneduntavoittelijoita, 1/3 oli lapsellisia. Loppu 1/3 oli kelvollista ainesta. Samanlaista näytti peli olevan kaikkialla. Eroina on vielä ne puolueiden muut tavoitteet. Joku haluaa sosialisoida, toinen kasvattaa kapitalistien omaisuutta, kolmas on viljelijöiden ammattiliitto.

Joulun tienoon lehdessä, erään valtapuolueen poliitikko leuhki kuinka hän sai imetyksi omalle kunnalleen paljon tukirahoja. Surullista, kun mielestäni pitäisi pyrkiä oikeudenmukaisuuteen. Perussuomalaisiin on onneksi viime aikoina tullut paljon nuoria. On näet trendikästä olla perussuomalainen. Nuorten aatteet ja pyrkimykset näyttävät hienoilta. He ajavat oikeudenmukaisuutta, taistelevat sananvapauden puolesta, suojelevat yksilöiden oikeuksia, surevat oman päätäntävallan siirtymistä Eurooppaan, ovat huolissa rotulevottomuuksien leviämisestä Suomeen, kaipaavat rehellistä ja suoraa keskustelua, missä ruma sana sanotaan niin kuin se on. Heidän vaikeutenaan on vain poliittisen pelin heikko tuntemus. Kompromissien teko kun voi vaatia myös luopumista.

Suuri ihmetykseni on liittynyt verotuksen kireyteen. Mielestäni liian harva ymmärtää kuinka kapea veropohja oikein on. Rikkaita on kovin vähän ja köyhillä taas ei ole verotettavaa. Näin ollen maksajiksi ja valtakunnan ylläpitäjiksi jää se tavallinen tehtaissa työskentelevä joukko. Maksajiin kuuluvat myös tavalliset virastotyöläiset, kauppojen henkilökunta, pienet yrittäjät, jne.

Poliitikot eivät ymmärrä kuinka heidän suuret hyvät tekonsa ja lupauksensa kaatuvat sen tavallisen veronmaksajan niskaan. Monet päättäjistä ovat suorastaan ikiliikkujan keksijöitä, jalat tukevasti ilmassa. Vähän kun saisi ymmärtämystä ja laskutaitoa heidän koviin kalloihin. Mahtaako olla turha toivo?

Onhan se hullua, jos ihmiset joutuvat käyttämään ajastaa suuremman osan verojen kiertämiseen kuin työnsä tekemiseen. Monet ovat uhanneet myös muuttaa ulkomaille. Suurta muuttoliikettä ei vielä taida olla käynnissä, mutta jossain kulkee se raja jolloin kamelin selkä katkeaa. Eroa on vielä siinä, että osa on tuhtaavia byrokraatteja ja pieni osa todellisia tekijöitä. Byrokraatit eivät muuta minnekään, mutta ne oikeat tekijät voivat. Toinen hulluus on eräiden itselleen rohmuamat ylisuuret palkat ja optiot. Mitä mieltä itse olet palkan päälle annettavista miljoonan tai kahden miljoonan euron vuotuisista optioista? Asia vaatii korjausta. Palkkojen pitää olla järkevässä suhteessa osaamiseen ja tehtyyn työhön nähden.

Aikaisemmin kunnat pärjäsivät 7 % kunnanveroilla. Nyt esimerkiksi Turku on käyttänyt rahaa 20,2 % edestä, joten todellinen veroäyri on 20,2 %. Jotkut kehtaavat vielä puhua äyrin hinnan nostamisesta. Tässä olisi selvä vallankumouksen paikka. Kaupungin byrokraateista pitää poistaa aluksi 20 % turhia. Hoidetaan vain kunnan tehtäviin kuuluvat perusopetus, sairaanhoito sekä lasten- ja vanhustenhoito. Kaupalliset taiteet ja urheilu pärjätkööt talkoovoimin. Jopa lähtisi veroäyri näillä toimenpitein laskuun.

Heille, jotka joulun luppoaikana ovat miettineet omaa tärkeyttään, suosittelen sen testausta. Tämähän voidaan tehdä ottamalla juomalasi vettä täyteen ja pistämällä siihen oman sormensa. Jos olet oikein tärkeä henkilö, niin sormen poisnoston jälkeen veteen jää sormen kokoinen kolo. Ilmoita, jos onnisti.

21.12.2008

Lipponen äksyilee!

Demareilla näyttää olevan kova hätä Perussuomalaisten menestyksestä, kun Lipponenkin joutuu laskettelemaan luikuria äärioikeistolaisuudesta. Onhan se Paavo tosin ennenkin heilunut leimakirveensä kanssa.

On selvää, että Perussuomalaiset eivät ole demarien kaltaisia sosialisoijia, eikä myöskään kokoomuslaisten tapaisia kapitalisteja. Perussuomalaiset ovat asialinjalla. Suurin vika lienee siinä, että puolue vaatii suoraa ja rehellistä keskustelua. Tämä on tietenkin outoa vasemmiston liturgioita veisaaville. Sekin lienee Lipposille vierasta, että joku ei pidä Suomessa Malmön, Ranskan tai Kreikan tapaisista mellakoista ja vaatii maahanmuutolle tarkempaa kontrollia ja valvontaa.

Kauhea vaara on myös perussuomalaisten EU-kriittisyydessä. Lipponen taitaa vielä toivoa itselleen EU-kuninkaan virkaa tai mikä presidentti se olikaan. Perussuomalaiset ovat kauhistelleet EU:n aiheuttamaa turhaa byrokratiaa ja suuria kustannuksia.  Tämmöinen kritiikki voi vaikeuttaa korkean EU-viran saantia. Nyt kun kaiken lisäksi Irlanti äänesti Lissabonin sopimusta vastaan, meni loppukin toivo. Sapettaa niin perusteellisesti?

Menossa taitaa olla oikein demarikampanja, koska Jaakonsaari aloitti Soinin mustamaalaamisen EU-parlamenttiehdokkuutta moittimalla. Liisa pitänee Timoa liian vaarallisena. Saattaisi jopa mennä vaaleissa läpi ja tuoda kannatusta roppakaupalla, josta osa olisi pois Liisan tovereilta.

18.12.2008

EU:n ilmastopaketti ja väitetty lama

Europarlamentti hyväksyi 17.12.08 kitinöittä (TS 18.12.) ilmastopaketin. Samana päivänä valtiovarainministeri Katainen puolestaan kitisi televisiossa Suomen huonosta taloustilanteesta. On kuulemma pahempi kuin 1990. Tilanne on valheellinen, ellei suorastaan rikollinen köyhiä suomalaisparkoja kohtaan. Ilmastopaketin näet väitetään tulevan maksamaan kotitaloutta kohti joka vuosi 1000 euron verran. Valtio lahjoittaa tästä huolimatta päästöoikeudet ilmaiseksi sähköfirmoille kuten Fortumille, mutta nämä perivät kuluttajalta täydet päästömaksut. Energiayritysten voitot puolestaan annetaan rikkaille sijoittajille. Yksi kukka lisää hattuun. Miten meillä voi olla näin pöljiä hallitusherroja, jotka sallivat tällaisen kansalaisten riiston? Yksi ministeri parkuu lamaa ja toiset kylvävät veronmaksajien rahoja. Tämmöisillä hallitusherroilla on matematiikasta varmaan ollut ehdot koulussa. Ainakaan he eivät osaa laskea.

Eivät he myöskään ymmärrä luonnontieteistä mitään, koska väitetystä hiilidioksidin aiheuttamasta lämpötilannoususta ei ole todisteita. Päinvastoin ilmaston väitetään kylmenneen. Lisäksi lämpötilan ja hiilidioksidipitoisuuden korrelaatio on ilmastonlämmittäjien puheisiin nähden väärän suuntainen eli ensin muuttuu lämpötila ja siitä seuraa CO2-muutos! Väitetty kasvihuoneilmiö on siis täyttä huuhaata, mutta sen varjolla kerätään poliitikkojen ja ökyrikkaiden pussiin suuret verot! Voihan mörkö! Älkää hyvät ihmiset äänestäkö tämmöistä politiikkaa harjoittavia puolueita. Vanhalla ruotsinopettajallani oli tapana sanoa ”linnaan sellaiset roistot pitäisi laittaa”. Sopisi varmaan tähänkin tapaukseen.

17.12.2008

Taas vähän verotuksesta

Hesari kokosi raadin ihmettelemään Suomen kireää verotusta. Vastauksissa näyttää olevan sama vanha nuotti - ei mitään uutta. Siksi muutama kysymys.

1. Pitäisikö verot maksaa tuloista vai syödä säästöjä?

2. Ovatko tulot aina oikeassa suhteessa henkilön tekemiin töihin nähden?

3. Onko mahdollista, että veroja kerätään enemmän kuin mikä olisi tarpeen tai järkevää?

 

1. Eduskunta ja kunnanvaltuustot määräävät verotuksen tason. Näissä elimissä istuvat päättäjät jakavat iloisesti muilta kansalaisilta kiristettyjä rahoja. Jakajat eivät useinkaan ymmärrä, että veroilla on myös maksajansa. Suurimmasta osuudesta vastaavat tavalliset keskituloiset, siis ne tehtaiden, kauppojen ja virastojen tavalliset työntekijät. Veroja ei voida maksattaa pelkästään rikkailla, koska heitä on liian vähän. Tärkeä pointti on myös siinä, että liian kireä verotus aiheuttaa muuttoa ja veronkiertoa. Kielitaitoiset ja osaavat henkilöt kelpaavat mihin maahan tahansa. Säästöistä on myös maksettu korkeat verot jo kerran. Tähän pottiin kajoaminen aiheuttaa pääomien virtaamisen ulkomaille. Onko muuten oikeudenmukaista tukea työtä karttavia klemppareita työteliäiden ja säästäväisten kansalaisten kustannuksella?

2. Kuinka suuren työmäärän tavallinen ihminen pystyy tekemään? Luen näihin tavallisiin myös  yritysten hallinnoissa puuhastelevat ekonomit ja lakimiehet. Mielestäni heidän työpanoksensa suurin ansio on liukkaissa leuoissa ja komentelevassa luonteessa - ei työkyvyssä. Jotkut ovat ihmetelleet kuinka esimerkiksi Fortum voi maksaa miljoonien optioita tai mitä bonuksia ne nyt ovatkaan, vaikka valtakunnallinen sähköverkko on rakennettu ajat sitten tavallisten veronmaksajien rahoilla. Samoin koski-, ydin- tai höyryvoimalat ovat insinöörien tekemiä. Sähkön hinnan korkeus näyttääkin eniten riippuvan siitä kuinka röyhkeästi sitä uskalletaan nostaa. Maksetaanko siis röyhkeydestä? Pitäisikö jotenkin tutkia, että maksetut palkat ja palkkiot ovat järkevässä suhteessa tehtyyn työhön nähden ja määrätä korkeampi vero ylisuurille tuloille? Tämmöinen vero voitaisi lätkäistä myös ns. epäterveille yrityksille.

3. Yhteiskunnan pitää hoitaa omat tehtävänsä. Näistä osa on välttämättömiä kuten esimerkiksi sairaanhoito, opetus, minimi hallinto, järjestys ja puolustus, lasten- ja vanhustenhoito. Sen lisäksi yhteiskunta on ottanut vastatakseen erilaisesta sirkustelusta ja kulttuurista. Nämä ovat sellaisia menoja, joista voidaan tiukan paikan tullen säästää.  Ne ovat ylellisyyttä. Välttämättömien menojen käyttöäkin pitää toki tarkastella, koska niissäkin voi olla turhaa tai hyötysuhde huono. Kaikkein tärkein karsintakohde lienee kuitenkin yhteisten varojen väärinkäyttö. Tätäkin löytyy. Päättäjien joukossa on valitettavasti sellaisia, joiden tärkein päämäärä on oman osuuden kasvattaminen eikä yhteisten asioiden hoito. Toinen huono hallitusjoukko muodostuu vähän lapsellisista taivaanrannanmaalareista. Heillä laskukyky on olematon ja he kuvittelevat olevansa kovin tietäväisiä. Kansa valitettavasti ei näytä vaaleissa tuntevan tarpeeksi ehdokkaittensa kykyjä ja äänestää tämmöisiäkin. Pulma odottaa ratkaisua.

 

12.12.2008 

Naurettavia nuo Anna Abreun linnan juhlien pukuun liittyvät kopiointiväitteet. Puku oli nätti ja tyttö kaunis. Kadehtivat pahalaiset pirteää laulajaa. Vitsaa tarvitsisivat kateelliset. Pitää vain toivoa menestystä Annalle.

Lisäksi ei mekkoja rekisteröidä, joten kuka tahansa voi ommella tai teettää itselleen sellaisen kuin haluaa. Myytävät sarjatuotteet kuten Marimekon kukkahamoset ovat sitten oma lukunsa.

Martti Ahtisaaren Nobelista riittää myös puhetta.  Eräät ihmettelivät myös, miksi Ahtisaari ei kutsunut presidentti Halosta Nobel-juhliinsa. Ei kai siinä mitään kummaa ole, koska tilaisuuteen mahtuu rajoitettu määrä henkilöitä ja palkintokin on henkilökohtainen. Ei Ahtisaari saanut palkintoa suomalaisena, vaan omista ansioistaan. Lisäksi Ahtisaaren ja Halosen politiikoissa on suuri ero. Halonen on kovaääninen ja kipottava, entinen SAK:n lakimies, Ahtisaari taas on pitkän linjan harkitsevainen YK-poliitikko. Ahtisaari haluaa NATOon, kun taas Halonen on kynsin hampain sitä vastaan. Halonen on sosialisti, Ahtisaari on rationalisti.

Vihreät sohlaavat minkä voivat. Heillä on kova pelko Perussuomalaisten vaalimenestyksestä. Pelkäävät jäävänsä toiseksi. Siksi pitää hyökätä mm. Jussi Halla-ahoa vastaan. Onneksi tämmöisen hyökkäykset osuvat omaan nilkkaan. Sanokaa minun sanoneen, että Halla-ahosta tulee tämän takia vielä kovempi sankari.

Thors sählää pakolaislakiensa kanssa, mutta näyttää jäävän toiseksi, koska jopa omat hallituskumppanit ovat kauhuissaan. Onneksi, koska lepsun pakolaispolitiikan mellakoita on nähty niin Ranskassa, Belgiassa kuin Ruotsissa. Sellaisia ei kaivata Suomeen!

Ilmastorosvot ovat saaliinjaolla kirjoitettiin Apu-lehdessä no. 44. Tämäkin on vihreiden masinoima yritys rahastaa köyhää kansaa energiastrategian nimellä. "Kulutustutkimusten tulosten valossa näyttää siltä, että energian hinnan nousu kohdistuisi jyrkimmin eläkeläisiin, työttömiin ja yksinhuoltajiin", kirjoittaa palkansaajain tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Kiander. Voihan mörkö!

Jotkut vihreät lampputehtailijat haluaisivat kieltää hehkulamput ja myydä niiden tilalle kalliimpia loistelamppuja. Kuvitellaan, että kansa maksaa. Loistelamput levittävät luontoon myös ongelmajätteenä pidettävää elohopeaa.

6.12.2008

Missä ovat itsenäisyytemme hiljaiset tekijät?

Jatkosota pääsee vanhuuseläkkeelle ensi vuonna. Sen loppumisesta on siis kauan. Muistan kuinka setäni 60-luvulla muisteli tupamme keinutuolissa entisaikoja. Oliko itsenäisyyden säilyminen omaa ansiota vai hyvästä tuurista kiinni ei aivan tullut selväksi.

Hän puhui usein siitä kuinka rintamalla oli vaikeaa, mutta korosti erikoisesti sitä, kuinka kotirintamalle jääneillä naisilla oli vielä kovempaa. Hennoille naisille oli jätetty valtakunnan elintarvikehuollon ylläpito. Maatiloja yritettiin viljellä jotenkuten. Ruista kasvatettiin ja leikattiin. Vilja jauhettiin ja leivottiin. Leivät lähetettiin sotilaille. Samoin lihat, perunat, juustot ja voit kelpasivat joukoille. Eihän kaupungeissakaan helppoa ollut. Ruuasta oli maaseutua kovempi pula. Kahvikin piti keittää korvikkeesta. Pommitehtaissa oli vaarallista.

Tänään on toisin. Nyt juhlitaan. Linnassa tanssitaan. Suuria sankareita ovat monenlaiset poliitikot, joilla ei ole sodasta tietoakaan. Mitalit vain kilisevät. Onneksi sentään sotiemme veteraanitkin on nostettu arvoonsa. Rivit vain ovat harvenneet. Vammatkin voivat kolottaa. Kunniaa heille!

Napoleon sanoi sotaväen marssivan vatsallaan. Miksi siis ne ruuan tekijät, hennot hiljaiset kotirintaman naiset on täysin unohdettu? Liekö heitä kovin paljon enää elossakaan? Rintamalottia on näkynyt, mutta nämä puurtajat ovat piilossa. Tämä on suuri häpeä nykyisille nuorille vallanpitäjille ja poliitikoille, jotka kulkevat mitalirivien vinoksi painamina ja leuhkoina itsenäisyydestä ymmärtämättä kuinka kovalla työllä se ansaittiin.

 

17.11.2008

Loikka

Poliitikon hyviä ominaisuuksia ovat älykkyys ja hyvä moraali. Pari muuta poliitikkoryhmää muodostuvat lapsellisista haaveilijoista ja omaa etuaan tavoittelevista pyrkyreistä. Arvioisin Turun Perussuomalaisista Kokoomukseen loikanneen naisihmisen kuuluvan jompaankumpaan kahdesta jälkimmäisestä. Kokoomuksella onkin pitelemistä kun loikkari alkaa järjestellä heidän asioitaan omalle tolalleen :- )

Kyseinen 51-vuotias oli Hesarin kertoman mukaan pyrkinyt Kokoomukseen, mutta ei päässyt sadan valtuustoehdokkaan joukkoon. Akanat puhallettiin pois. Sitten hän lähestyi kirjeellä Perussuomalaisia ja ilmoitti halukkuutensa. Tieto tuli Turkuun ja kunnallisosaston puheenjohtaja kutsui haastatteluun. Voi sitä lirputtelua perussuomalaisuudesta. Tätä tietä kunnallisvaaliehdokkaaksi. Ehdokas sai 257 ääntä (vaalit.fi) ja tuli valituksi monien muiden ehdokkaiden äänien tuella. Ei omillaan!

Heti vaalien jälkeen näyttäisi alkaneen syiden tekeminen ja etsiminen kokoomusloikkaan. Mahdollisesti operaatio oli suunniteltu jo kauan sitten. En tiedä oliko muita mukana? ”En saa työlleni tukea, vaikka uusi valtuusto aloittaa vasta 2009. En tule toimeen toisen valtuutetun kanssa. Erään perussuomalaisen opiskelijan blogikin on niin kauhea. Jne.”

Tämmöinen loikka on moraaliton petos äänestäjiä kohtaan. Ymmärrän hieman sellaisia, joilla tulee asioista periaatteellisia eroja, mutta uuden valtuuston työ ei ole vielä edes alkanut. Tuliko kiire parkua itselle jotain lautakuntapaikkaa?  Vai oliko juttu selvä jo etukäteen?

16.11.2008

Kielletyt aiheet?

Palauttaessani eilen lottoa tapasin pois tolaltaan olevan myyjättären. Kysyin mitä oli tapahtunut? Kioski oli ryöstetty, mutta myyjä ei voinut omien sanojensa mukaan kertoa enempää, koska pelkäsi saavansa syytteen. Sen verran hän jatkoi, että kyseisessä kaupassa vierailevat ryöstäjät ajoittain. Kahmivat tavaroita mukaansa minkä ehtivät ja juoksevat pakoon. Myyjien on silloin pakko mennä nurkkaan piiloon, koska heitä on uhattu kostolla. Asiasta ei myöskään saa kertoa, koska ryöstäjät ovat yleensä maahanmuuttajia. Nytkin ihan vahingossa myyjältä lipsahti ”musta mies”. He voivat saada syytteen rasismista, jos kertovat muille ryöstöistä.

Neuvostoliiton voiman päivinä maamme itä-suhteet olivat tabu. Liturgiaa sai laulaa vain Kekkosen-linja sekä kommunistit. Jos joku yritti vapaata keskustelua, niin suhteilla humautettiin jotta tuntui. Nyt näyttää siltä, että maahanmuuttajista saavat puhua vain suomenruotsalaiset naiset ja vihreät. Vihreissähän on paljon Saarisen-Sinisalon kiistoja paenneita entisiä kommareita. Joten asia lienee heille kovin tuttua. Ko. tapaus ei sinänsä ole merkillinen, mutta siihen liittyvä sananvapauden rajoittaminen on.

Eikö olisi korkea aikaa vapauttaa keskustelu? Kielletyistä aiheita kehittyy pian mätäpaiseita, jotka puhjetessaan vasta lemuavat. Olen itse ennen naureskellut maahanmuuttajista uhoavia, mutta tämmöiset tapahtumat avaavat kyllä silmät. Tavallinen kansa joutuu roskasakin rikoksien maksumieheksi ja siitä ei saisi edes puhua. Onko mahdollista, että uhrista tuleekin syyllinen? Jotain tarttis tehrä!

Viite:

http://arkisto.turunsanomat.fi/?ts=3,0:0:0:0,0:0:0:0:0,0,1:0:0:0:0:0:Elinkeinoel%e4m%e4+torjuu+nimett%f6m%e4n+ty%f6nhaun

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/114844.shtml

22.10.2008

Herätkää kaupunkilaiset!

Hätähuuto kaupungin puolesta! Onko turuntautia taas liikkeellä? Paikallisessa valtalehdessä oli selostus vanhan LSO :n alueella rakennettavasta talorykelmästä. Suunnitelma vaikuttaa täydeltä sudelta. Missä ovat laskelmat asuntojen vaatimista autopaikoista?  Minne ne sijoitetaan. Missä ovat suunnitelmat liikennejärjes-telyistä? Tämmöisessä kaavoituksessa tärkeintä on toimivuus. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tässä tapauksessa tärkeintä on se, paljonko tontista saadaan rahastettua. Kuka vanhan LSO:n tontin omistaa? Entiset maajussitko vai grynderit?

Vanhojen ja tulevien kaupunginvaltuutettujen on syytä puuttua moiseen kaavoitukseen ja suunnitteluun. TYKS:n kulma on jo tukossa ja lisää tukkoisuutta näyttää olevan tulossa Kupittaalle. Joku tolkku pitää olla siinä, paljonko pienelle tontille rakennetaan. Vai onko tämä sitä turuntautia? Jos minulla olisi valtaa, niin siirtäisin tämmöisiä kaupungin kaavoittajia leikkipuisto-osastolle!

14.10 2008

Uskotko vaalisatuihin?

On suorastaan hämmästyttävää kuinka kuntavaaleissa on teemoiksi otettu erilaisia satuja. Eräät ehdokkaat lupaavat sellaista, joka ei ole mahdollista ilman ikiliikkujan keksimistä. Ovatko he ikiliikkujankeksijöitä? Toiset taas eivät lupaa mitään vain tyhjiä fraaseja. Kokoomuksella on vain toivoa. Oikeita lottoajia siis. Keskusta haluaa turvallisuutta, jota saa puupellettejä polttamalla. Vasemmistoliitto on varmaan eksyksissä, koska kaipaa opashuoltohenkilöitä. Vihreät himoitsevat rahaa, jota se toivoo saavansa verottamalla itsekeksittyyn kasvihuoneilmiöön vedoten. On siinä lupauksia.

Lupauksiensa katteeksi valtaosa Turun ehdokkaista haluaisi korottaa kunnanveroja. Kovin kummallista, koska nykyinen todellinen veroprosentti on 20,2 %. Tämän päälle voi tulla 30 % valtionvero, 22 % alv, kiinteistövero, lahjavero, perintövero, leimavero, eläkevero, omaisuudensiirtovero, tullivero... Yritetäänkö kaupunkilaisista tehdä verotorppareita, joiden tuloista otetaan suurin osa yhteiskunnalle eli poliitikkojen käyttöön? Itse olen sitä mieltä, että päinvastoin kunnanveroa pitäisi laskea. Olenkin ottanut tavoitteeksi päästä 15% kunnanveroon. Tämä olisi täysin mahdollista karsimalla turhaa byrokratiaa ja ylellisyyttä kaupungin budjetista.

Verotuksen ollessa huippukireä yritetään lisätä sellaisia nimikkeitä, joita ei huomata tai luullaan muuten välttämättömiksi. Yritetään huijata. Eräs tällainen on hiilidioksidivero eli ns. päästömaksut. Ne kohdistuvat usein yrityksiin, mutta lopulta maksajana kuitenkin on se tavallinen työläinen, jonka tyhmänä ei oleteta huomaavan moista kataluutta. Kyllä ne poliitikot osaavat.

Tutkitaanpa hiilidioksidiverojen perusteluja tarkemmin.

Jos hiilidioksidi aiheuttaisi ilmaston lämpenemistä, niin CO2 pitoisuuden noustessa lämpötila kohoaisi.

 

Mittaustulosten mukaan on vain niin, että lämpötila nousee ensin ja hiilidioksidi vasta sitten. Lämpötila on syy ja CO2 pitoisuuden kasvu ilmassa vasta seuraus.

 

Lämpötilan nousu vapauttaa hiilidioksidia meristä. Korrelaatio on väärän suuntainen, mutta eivät pölvästit moista huomaa, ne maksavat vain kiltisti päästömaksunsa. Käsitätkö sinä syyn ja seurauksen eron?

2.10.2008

Haluatko poliitikkojen torppariksi?

Paikallinen valtalehti kertoi tänään, että enemmistö Turun kunnallisehdokkaista hinkuu veronkorotuksia. Tämä on kovin surullista ja tyhmää ottaen huomioon nykyisen kunnallisveron kireyden. Sehän on peräti 20,2 %, laskettaessa todellisista menoista. Velanotto ja omaisuuden syöminen ovat selvää kaupunkilaisten hämäystä. Velka tulee aikanaan maksettavaksi. Lisää kertyy valtionveroista, alvstä, jne. Näin tehdään uusia poliitikkojen torppareita.

Toinen seikka mitä ehdokkaat eivät ymmärrä on se, että kaikki veronkorotukset kaatuvat tavallisten työntekijöiden niskoille. Matemaattisten tosiasioiden perusteella lasku lankeaa aina keskiluokalle, koska rikkaiden lukumäärä on pieni ja köyhillä ei ole rahaa. Tämän kun osaisi sanoa lyhyesti ja selvästi, niin monen haihattelijan kannatus katoaisi. Tukijoukkoihin ei jäisi kuin klemppareita ja ulkopaikkakuntalaisia.

Jos verot käytettäisiin kaupunkilaisten hyödyksi, niin asia ei välttämättä olisi niin kamalaa. Nyt kuitenkin tiedetään, että kunnallisveroilla maksetaan poliitikkojen huvitteluja (matkailua) ja muuta sirkustelua. Siksi Turussa menee huonosti. Tästä syystä monet ympäristökuntalaiset vastustavat liittymistä Turkuun. He eivät halua turkulaispöljien maksumiehiksi?

30.9.2008

Poliitikkojen ahneus

Poliitikot ovat perin ahneita, aina vain mielessä kansalaisten verottaminen. Koska he eivät enää oikein kehtaa nostaa veroäyrin hintaa, niin pitää keksiä uusia maksuja. Kuvitellaan, että ihmiset eivät huomaa hämäystä. Heh heh.

Eksyin maanantaina kaupunginkirjastossa ilmastonmuutoksesta pidettyyn keskustelutilaisuuteen. Nimi oli tosin väärä, koska enemminkin kyse oli poliitikkojen masinoimasta ilmastonlämmittäjien maksun markkinoinnista. He näet tarvitsevat ilmastoveroa himojensa tyydyttämiseksi.

Ajatuksen saamiseksi läpi kuulijoita pitää syyllistää. Kerrotaan vaikka, että ilmasto lämpiää ja, että siitä vasta kauheita seuraakin. Pelottelemaan oli tullut Helsingistä oikein ympäristöministeri Lehtomäki ja valtiosihteeri Alkio. Mukana oli myös EU Eurooppatiedotuksen muodossa.

Lapset kirjoittelevat satuja, mutta osaavat aikuisetkin. Esimerkiksi voidaan kertoa jonkun Tuvalun veden nousemisesta. Ihmiset hukkuvat, jääkarhut kuolevat, napajäätiköt sulavat jne. Kaiken pitää tapahtua niin kaukana, että suomalaisilla ei saa olla hajuakaan kyseisistä kolkista.

Syytteissä vain on se virhe, että väitetään muutosten aiheutuvan ihmisten pahuudesta, vaikka kyseessä ovat luonnon ilmiöt. Maapallon ilmastohan ei kerta kaikkiaan ole vakio, vaan se muuttuu alati, jolle eivät ihmiset mitään mahda. Siihen pitää vain varautua. Kaiken lisäksi pohjolan tämän vuoden keskilämpötila on kuulemma ollut asteen verran normaalia alempi, pitää varmaan muuttaa teoriaa. Minä toki tykkäisin muutaman asteen lämpiämisestä. Riittäisi pienempi lämmittäminen ja rahaa säästyisi.

Hiilidioksidia pidetään kaiken pahan alkuna. Kansalaiset lämmittävät talojaan ja pyörittävät tehtaitaan. Antavat töitä muillekin ja tekevät vientiin meneviä tuotteita. Rahastajat haluavat päästä iskemään tähän saumaan. --- Kas hommasta syntyy hiilidioksidia ja siitä pitää maksaa poliitikoille. Lämpiämisellä ja hiilidioksidilla on yhteytensä. Kun meret lämpiävät, niin muutaman sadan vuoden viiveellä nousee hiilidioksidin määrä ilmassa. Korrelaatio on toisin päin kuin ilmastonlämmittäjät toivovat. Hiilidioksidin nousu on lämpenemisen seuraus. Pitää ymmärtää syyn ja seurauksen yhteys. Kieroilijat vain estävät totuuden kertomisen kansalle, koska silloin rahastus ei onnistu.

 

 

 

 

10.9.2008

Taikausko rehottaa - hei hihhulia!

Syyskuun alkupäivinä ilmastoa lämmittäviä uskovaisia vaelsi eduskuntatalon portaille makailemaan. Protestoivat kuulemma ilmastonmuutosta vastaan. Varmaan ilmasto muuttuukin. Niinhän se on tehnyt aina. Maapallolla on ollut jääkausia ja lämpökausia ihmisistä huolimatta. On siis aivan turha luulla, että nämä muutokset riippuisivat ihmisistä. Niihin ei voi vaikuttaa, pitää vain osata mukautua.

Uskovaiset ovat povanneet ilmaston lämpötilan nousua. Syyksi on väitetty ilman hiilidioksidia. Mutta voi kauheaa! Heidän rukouksistaan huolimatta pohjoisen, menossa olevan vuoden keskilämpötila on laskenut asteen verran. Joku on väittänyt, että ilmiö aiheutuu auringonpilkkujen vähyydestä.

Aurinkoa on palvottu ennenkin. Nykyajan ilmastonlämmittäjätkin yrittävät rakentaa uutta uskontoa käyttäen hiilidioksidia Troijan-hevosena. Sen sisällä yritetään kuljettaa uusia luuloja, joiden nojalla saisi rahastettua hölmöjä. Onneksi viisaammat vain naureskelevat noita ilmastonlämmittäjiä.

Kuopion piispa Wille Riekkinen on puolestaan riekkunut uraanista. Se on syntistä ainetta, koska se säteilee ja sitä kaivetaan maasta. Maan kolistelu kun voi herättää pelsepubin. Parempi siis olla kolistelematta. Kivi-insinööri Pertti Voutilainen on rähjännyt piispalle, jotta tämä lakkaisi höpäjämästä tyhmyyksiä. Uraanin etsiminen ja kaivaminen tuo tuloja suomalaisille. Eli piispan ei olisi viisasta heittää kapuloita itäsuomalaisten elintason rattaisiin. Työttömyys kun muutenkin rassaa.

Varmaan piispoille riittäisi veisaaminen ja raamatun sanaan pitäytyminen. Eiväthän he mitään taloudesta ja tekniikasta käsitä. Mutta uskovaisten teitä on vaikea ymmärtää. Sanoihan Ron Hubbardkin aikoinaan, jos haluat rikastua, niin perusta oma uskonto.

Eläköön hihhulit! He tuovat vaihtelua suomalaistenkin elämään. Ilman heitä elämä olisi liian yksitoikkoista.

4.9.2008

Terveydeksi!

 Eräiden puolueiden terveydenhoitoalaan kohdistama hyökkäys ei ole mitenkään käsitettävissä. Sen taustalta ei taida löytyä muuta kuin kateutta. Puheet julkisista rekistereistä ovat kamalia. Käsittääkseni yhdenkään kansalaisen ei tarvitse kuuluttaa omaa osoitettaan. Se voi olla vaikka Poste Restante. Kotipuhelin on yksityisomaisuutta ja numeron voi pitää salaisena. Asianomaisilla viranomaisilla on kyllä tarpeelliset tiedot pätevyyksistä kortistoissaan, mutta ne eivät ole julkisia. Päinvastoin heiltä voidaan vaatia korvauksia mahdollisen julkistamisen aiheuttaessa hankaluuksia. Esimerkiksi, jos tietoja käytetään markkinointiin tai muuhun häirintään.

 Vaatimukset lääkärinkoulutuksen lisäämiseksi ovat myös naurettavia. Tämä siksi, että lääkäri on pitkän koulun käynyt asiantuntija. Kaikista humanistisista tai valtiotieteellisistä tossuista ei saa millään koulutuksella lääkäriä. Lääkärikoulutukseen pitää valita henkilöitä, joilla on järkeä ja ahkeruutta. Näitä taas ei Suomesta löydy kuin rajoitetusti. Koulutus on pitkä ja kallis. Aluksi opetellaan ihmisruumiin anatomia yksityiskohtaisesti. Avattavia ruumiitakaan ei niin vain ole saatavissa. Seuraavaksi pitää oppia fysiologiaa eli miten elimet toimivat. Koulutus jatkuu muilla erikoisaloilla ja perustutkintoon kuluu aikaa 6 vuotta. Tämän jälkeen on vuoden verran terveyskeskusharjoittelua. Erikoistuminen vie aikaa viitisen vuotta, alasta riippuen.

 12 vuoden koulutus vaatii lisäksi hyvät opettajat, laboratoriot ja opetussairaalat. Homma on pahuksen kallista. Rahan voi käyttää viisaamminkin kuin kouluttamalla ihmisiä kortistoon. Tietääkseni tällä hetkellä Suomessa on enemmän kuin milloinkaan alan asiantuntijoita ja sairaanhoitoon satsattava summa on suurempi kuin ennen. Eli ilmeisesti vika on poliitikoissa, jotka eivät osaa trimmata sairaanhoitoa toimintakuntoon?

 Olen itse joutunut muutaman kerran leikkauspöydälle ja pukemaan potilasvaatteet päälleni. Näistä saamieni kokemuksien mukaan en voi muuta kuin esittää syvät kiitokset lääkäreille ja muulle henkilökunnalle. Palvelu sairaaloissa on aina ollut asiantuntevaa ja ystävällistä

 

4.8.2008

Poliitikkojen sähläilyä

Maanantain Tekniikka&Talous referoi Keskisuomalaista. "Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) haluaisi valtion saavan osansa isojen energiayhtiöiden ansiottomista voitoista eli niin sanotuista windfall-voitoista. Näin ministeri lämmittää jo aiemmin esillä olleen ajatuksen, Keskisuomalainen kertoo."

Tämähän on ihan hirmuista, koska jo Paasikivikin sanoi, että poliitikkojen eli kansanedustajien on paras pysyä poissa talouselämästä. Suutari pysyköön lestissään. Kuluttajan kannalta on aivan samantekevää, jos sähkön korkeasta hinnasta ison osan haaskaavat sijoittajat tai poliitikot. Hukkaan ne rahat kumminkin menevät. Perin huono juttu, koska tämä tarkoittaa verotuksen kiristymistä! Onhan sairasta, jos kansalaisten ajasta kuluu suurempi osa verojen välttämiseen kuin työntekoon.

Eiköhän poliitikkojen tehtävänä ole pitää kaikkien monopolituotteiden hinnat kohtuullisina eikä yrittää itse sohlaamaan pelikentälle. Kohtuullisena voittona voidaan pitää valtakunnalle tärkeissä tuotteissa enintään 5 prosenttia. Sähköstä on muistettava, että sitä tahkotaan Suomen kansan koskista ja luvanvaraisella ydinvoimalla. Kansan hyvinvoinnin takia sähkön hinta on pidettävä alhaisena. Tämä auttaa työllisyyden ylläpidossa, koska energia on teollisuutta pyörittävä voima. Poliitikkojen pitää vain lasketuttaa mitä ovat energian todelliset tuotantokulut ja määräyksillä valvoa voittoja. Kansalaisten suojeluun on työkalut, jos vain riittää halua.

 

1.8.2008

Lepsut ämmät!

Valtakunta tarvitsee toimivat ja kohtuuhintaiset infrastruktuurit. Puhelinpalvelu on yksi tällainen. Suomella oli aikoinaan valtiollinen teleyhtiö. Monien seikkailujen jälkeen tyhmät poliitikot myivät sen sijoittajille. Nykyisin on tapana, että aina silloin tällöin lankapuhelimen omistajia ilahdutetaan ilmoituksella, että nostamme taas hintoja. Joskus uhataan peräti, että kelaamme pois kaapelit, koska niistä ei tule tarpeeksi hynää. Tänään tuli yksi kirje.

TeliaSoneraa saneerataan kovasti myyntikuntoon. Silloin asiassa ei paina valtakunnan infrojen tarve ja kansan palveleminen. Suurin syy on kuitenkin lepsut naisministerit, joita sijoittajat pyörittävät vinolla hymyllä vaikka kuinka. Jos jostain löytyisi tähän hommaan karski mies, niin johan langat pysyisivät toiminnassa ja maa kunnossa. Valtiollahan on täydet mahdollisuudet määrätä puhelinlinjojen ja taajuuskaistojen käytöstä. Vikana täytyy näin ollen olla vain ymmärtämättömyys. On myös syytä muistaa, että kohtuuvoittona voidaan pitää alle 5 prosentin tuottoa.

 

6.7.2008

Taas uusi öljykriisi menossa?

Autojen polttoaineiden ja lämmitysöljyn hintojen kohoaminen huimaaviksi merkitsee öljykriisiä. Molemmilla on tärkeä merkitys Suomessa. Suurempi kuin etelässä, koska täällä on kylmän ilmaston takia lämmitettävä taloja ja pitkät etäisyydet vaativat kuljetuksia.

Polttoaineiden hinta muodostuu raakaöljystä, veroista, kaupan voitoista ja käsittelykuluista. Verot ovat suurin tekijä. Biopolttoainevelvoitekin pitää laskea veroksi. Se on oikeastaan eräänlaista maataloustukea. Energiapolitiikkaan liittyy monenlaista muutakin huijausta. Onhan naurettavaa, että alv maksetaan jopa muista veroista. Kaiken kaikkiaan polttoaineiden tuotantokulut ovat kovin pienet verrattuna veroihin ja voittoihin. 

Energiakustannusten nousun syynä on poliitikkojen ja kauppiaiden ahneus. Tositarvetta ei ole. Poliitikot eivät katso enää kansan edun perään, vaan omaan kukkaroonsa. Poliitikkojen apulaiset, valtion virkamiehetkin ovat politisoituneet ja heidän lahjomattomuutensakaan ei liene enää taattu. Suomella oli aiemmin omaa öljynjalostus- ja sähköntuotantoteollisuutta (Neste ja IVO). Tyhmät poliitikot myivät näistä isot siivut sijoittajille ja myöntyvät vapaaseen hinnanmuodostukseen. Vanhalla mallilla kustannukset olisivat paremmin kansan käsissä. Kapitalistinen talous ja kilpailu eivät toimi, jos joku saa markkinoista liian suuren osuuden. Hyvänä muuna esimerkkinä voidaan mainita katsastuksen yksityistämisen aiheuttamat valtavat taksojen korotukset.

Tilanteen korjaamiseen ei ole muuta mahdollisuutta kuin nykyisten valtapoliitikkojen vaihto oikeudenmukaisempiin ja viisaampiin henkilöihin. Kunnallisvaaleissa on oiva mahdollisuus korjausliikkeen aloittamiseen. Rohmut pois --- rehelliset tilalle!

 

10.6.2008

Työläiset ja klempparit

Eräs perussuomalaisena oleileva henkilö kysyi minulta: Enkö ajakaan köyhien etua? Kysymys pani mietteliääksi. Huomasin, että minä en jaa ihmisiä rikkaisiin ja köyhiin, vaan työtä tekeviin ja klemppareihin. Työtä tekeviin kuuluvat ne, jotka valmistautuvat opiskellen ammattiinsa, töissä käyvät ja jo työuransa tehneet eläkeläiset. Sakkiin kuuluvat myös ne, jotka ovat ilman omaa syytä joutuneet työttömiksi, mutta jotka palaavat ”sorvin ääreen” työpaikan saatuaan. Klemppareita ovat kaikki ne, jotka keinottelevat työtä tekemättä. Ihmisillä tuppaa olemaan kaiken maailman muitakin loisia kuten lapamatoja ja täitä.

Maassamme on toki vähäosaisia, jotka sairauden tai kehnojen olosuhteiden takia ovat jääneet osattomiksi. Heistä on pidettävä huolta. Tämä tapahtuu parhaiten järjestämällä työnteon olosuhteet mahdollisimman hyviksi. Näin hyväonnisten tuotosta riittää osa heikompien huolenpitoon, kunhan muistetaan, että työnteon pitää olla antoisaa.

Tekijät ja jakajat

Poliitikot voidaan ryhmitellä tavallisen kansan tapaan tekijöihin ja jakajiin. Tekijät ovat niitä, jotka järjestävät asiat siten, että tulosta syntyy ja tehtaat pyörivät. Jakajat taas ovat niitä liukasleukaisia, jotka häärivät kukkoina tunkiolla yrittäessään kaapata muiden työn tulokset ja jakaa niitä muka omina saavutuksina. Valitettavasti kansa ei useinkaan ymmärrä jakajien tyhjyyttä.

 

30.5.2005

Energiaa

Olette varmaan huomanneet lehdistä sen suuren porun, joka on aiheutunut polttoaineiden hinnan noususta. Kuljetusyrittäjät valittavat rahtikustannusten kohoavan mahdottomiksi. Työmatka-autoilijat itkevät matkakustannusten kalleutta. Talojaan lämmittävät vapisevat tilatessaan lämmitysöljykuormaa. Sähkölle rätkäistiin hintaan lisää tuosta vaan 20 %. Kansa on tosi pahassa kurimuksessa.

Tämä kaikki on seurausta suomalaisten poliitikkojen tyhmyydestä. Valtiolla oli aikoinaan omistuksessaan öljynjalostusyhtiö Neste ja sähköfirma Fortum (IVO). Poliitikot myivät näistä isot siivut sijoittajille. Valta siirtyi ahneille liikemiehille. Polttoaineiden ja energian hinta nousi hetkessä korkeuksiin.

Nyt olisi aika saattaa tyhmyydet tehneet poliitikot vastuuseen ja miettiä miten valtakunnan energiahuolto voitaisi kansallistaa. Muuta mahdollisuutta kun ei taida olla energian hintojen saamiseksi kohtuullisiksi. Valtaan on saatava sellaiset poliitikot, jotka eivät ole liikemiesten korruptoitavissa kaiken maailman vaalirahoituksilla, mutta jotka kuitenkin ymmärtävät yritystoiminnan merkityksen. 

                                      - * -

Hulluja sitä puhutaan muuallakin. Sorsa-säätiön tutkija ehdotti korkeakoulututkinnosta hyötyä saaville korkeampaan veroa (HS 29.5). Tämähän tarkoittaa käytännössä, jos henkilöllä on normaalia enemmän aivokapasiteettia ja ahkeruutta, niin siitä pitäisi verottaa enemmän. Minä taas suosittelen, että korkeakouluissa juhlivia ja tyhjänpäiväisille aloille yhteiskunnan varoja haaskaavia vasta pitäisikin sakottaa tai ehkä oikeastaan niitä korkeakoulujohtajia ja poliitikkoja, jotka sallivat "nollakoulutuksen" jatkuvan.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomessa verotetaan aivan liikaa. Verotusta voitaisi helposti pienentää leikkaamalla yhteiskunnan turhia menoja. Liian suuren isännättömän (vero)rahakasan kimpussa on jumalaton määrä kaikenmaailman onnenonkijoita ja komeljanttareita.

 

25. 5. 2008

Vaaleja ja korruptiota

Spede pilkkasi aikoinaan poliitikkojen prosenttilaskua. Hän vei kauppaan ostajan, joka vaati tavaroita prosenteilla. Jos kerran tuotteista luvattiin 30 % ja 20 % alennukset, niin kaksi annosta ostamalla pitää saada kaiken ilmaiseksi, koska alennus on yhteensä 100 %.

Aivan samoin hämmästellään kuinka yhdessä piirissä pääsee eduskuntaan 2 prosentilla, kun jossain muualla tarvitaan 15 prosenttia. Tuntuu niin väärältä. On se kummallista ymmärtää, että sisään ei päästä prosenteilla, vaan kokonaisäänimäärillä.

Suhteellinen vaalitapa tuo toki voittoa isoille puolueille, mutta tämä on hieman eri asia kuin vaalipiirien väliset prosentit. Esimerkiksi 24,7 %:lla sai v. 2003 eduskuntaan 55 edustajaa, vaikka oikeus olisi ollut vain 49 paikkaan. Pieni puolue olisi saanut 5,3 %:lla 11 paikkaa, mutta todellisuudessa tuli vain 7. Tämä on sitä suhteellisuutta.

Eräät puoluejohtajat vaativat listavaaleja virheen korjaamiseksi, mutta listavaalien vaikutus taas on se, että valta siirtyy yksilöiltä puoluejohtajille. Suhteellisen vaalitavan eräitä etuja on yksilöllisen mielipiteen korostuminen, joka taas on hyvä, koska kansanedustajat pystyvät näin noudattamaan paremmin perustuslakia ja omaatuntoaan.

Suurta ihmetystä on myös herättänyt suurten puolueiden saamat vaalirahat. Kai ne selvää korruptiota ovat, koska miksi joku suurliikemies antaisi rahojaan vastikkeetta. Kyllä hän varmaan odottaa saavansa antamansa tuen takaisin poliitikkojen jakamina etuina. He varmaan ovat sitä mieltä, jos veronmaksaja kärsii, niin silloin ei kärsi kukaan!

23.4.08

Korkeakoulut

Matti Viljasen korkeakoulujen saneerausajatuksista on noussut iso haloo. Omasta kokemuksestani voin kuitenkin sanoa, että siinä on asiaa. Suomen korkeakouluverkko on paisunut hallitsemattomasti. Sitä on hoidettu enemmän aluepoliittisesti kuin maan tarpeiden mukaan.

Toinen puheenaihe liittyy yliopistojen hallintaan. Mistä löydettäisiin instituutioille hyvät hallitukset? Ei pidä kuitenkaan kuvitella, että korkeakouluissa itsessään olisi riittävästi pätevyyttä ja näkemystä. Ajatelkaapa nyt itse, mitä joku sanskritin professori voi tietään koko valtakunnan opetuksen ja tutkimuksen tarpeista? Ei varmaan sen enempää kuin maitokuski Mattikaan!

Muistan kuinka itse aloittaessani yliopisto-opiskelut kuvittelin pääseväni huippuyksilöiden oppiin. Luulot katosivat nopeasti, kun huomasin ylimpää tasoa myöten käytävän henkilöiden välisen kinastelun, kränän ja suuret luulot omista kyvyistä. Korkeakoulut olivat aivan samanlaisia kyynärpäätaisteluareenoita kuin valtakunnan politiikka. Pienemmässä mittakaavassa toki.

Sinänsä perus- sekä korkein opetus ja tutkimus ovat perin tärkeitä valtakuntamme onnen ja menestyksen takia. Niitä ei saa jättää tuuliajolle tai fakki-idioottien käsiin.

 

16.4.2008

Hulevedet

Vesi näyttää kuplivan Turussa lujaa. Ennustaa huonoa kaupunkilaisille, koska TS kirjoitti, että ”Hulevesimaksu tulossa tuhansille kiinteistöille Turussa”. Tämä maksu on kovin kummallinen, koska siinä taivaalta satavasta vedestä verotetaan kiinteistön kuluttaman putkiveden mukaan. Mahtaako tämmöinen päätös olla edes laillinen? Manööveri panee myös miettimään onko taustalla mahdollisesti Kakolan jätevesipuhdistamon ylisuuriksi kasvaneiden kustannusten ulosmittaus keinoja kaihtamatta. Voi kaupunkilaisparkoja!

Virttaan vedet

Toinen vaaralliselta näyttävä piirre liittyy Turun Seudun Veden pohjavesihankkeeseen. Kaarinakin on selvittämässä miten päästä maksamasta hankkeen kohonneita kustannuksia. Hyvä juotava vesi on tärkeä koko Turun talousalueelle, mutta sen hinnan on oltava kohtuullinen. Pohjavesihanke on yksi tapa varmistaa veden laatu ja saatavuus. Kokemäenjoen veden pudistustavoista vain on kova riita. Sivusta seuranneena näyttäisi, että kiistaa käydään enemmän poliittisin perustein ja luulojen varassa kuin faktoihin perustuen. Tämmöinen loiskiehunta nostaa varmaan hankkeen kustannuksia.

Poliittiset kehäraakit

Kunnallisissa yhtiöissä on usein vaarana poliittisten kehäraakkien palkkaaminen. Ovat kovin huonoja työntekijöitä oikeisiin töihin. Tilinpidon kontrollin etääntyessä kuntalaisista on helpompi vetää eri tavoin välistä ja siirtää maksut kunnallisveroon tai taksoihin. Puheet vesilaitosten yhtiöittämisestä saattavat merkitä tätä. Meille kaikillehan on tuttua katsastusmaksujen suuri nousu yksityistämisen jälkeen.

****************************

Turku Energian sähkön hinnoissa näyttäisi myös olevan ilmaa. Firman taksat vaikuttavat liian suurilta. Korkeat marginaalit on helppo jakaa ylisuurina palkkoina tai tulouttaa kaupungille. Jatkossa voi olla myös syytä varautua hintojen korotuksiin, koska leuto talvi vähensi sähkön käyttöä. Kulujen pysyessä samoina pitää hintaa nostaa. Tähän vain neuvoksi kaupunkilaisille, että kilpailuttakaa sähkönne.

http://www.vertaa.fi/

http://www.energianet.fi/

Jos on jo tehnyt huonon sopimuksen, niin yhden vuoden jälkeen voi sen sanoa irti. Asiasta on oikein kuluttajansuojelijan lausunto.

****************************

Turku taidetaan myös museoittaa kokonaan. Tähän viittasi TS:n uutinen, missä TYKS:n mäki ja linja-autoasema määriteltiin kulttuurihistoriallisiksi kohteiksi. Vanhat pytingit ovat kivoja, mutta niiden pitäminen tulee kuntalaisille perin kalliiksi. Panee kyllä miettimään onko tämmöisessä kustannusten nostossa mitään järkeä?

 

30.3.2008

Hieman tarkennusta edelliseen. Millaisia kykyjä yhteisiä asioita hoitavilta poliitikoilta pitää vaatia?

Mielestäni ainakin kaksi seuraavaa ovat tärkeitä:

    1. älykkyys ja

    2. hyvä moraali.

Älykkyyttä tarvitaan siinä, että ymmärtää asioihin vaikuttavat tekijät ja osaa tehdä oikeat päätökset. Tyhmää poliitikkoa vedetään helposti nenästä ja maksajana on kansa.        

Hyvä moraali tarkoittaa sitä, että poliitikon sanoihin ja tekoihin voi luottaa ja että hän tavoittelee yhteistä hyvää. Nyt esillä olleet pää- ja ulkoministeriä koskevat naisasiat ovat huonoja oireita. Ne saattavat olla epäluotettavuuden ulkoisia merkkejä, jotka näkyvät muidenkin asioiden hoidossa.

Ei kukaan ihminen ole täydellinen, mutta äänestäjien pitäisi osata valita parhaat niistä epätäydellisistä.

Mitä mieltä sinä olet?

29. 3. 2008

Omaa blogia on tullut kirjoitettua kovin harvaan. Liekö asialla edes merkitystä, koska netissä liikkuvat eivät vaivaudu yleensä käymään edes äänestämässä. He vain istuvat mikronsa vieressä.

Päätin kuitenkin jatkaa vähän, koska kaupassa pari kannattajaani tuli juttusille kauhistellen Suomen hallituksen nykyistä meininkiä.

He ihmettelivät Törkyvaarin toilailuja. Ruotsalaisethan antoivat kuvaavan nimen Kanervalle, joka lähetti hävyttömiä tekstiviestejä tissimissille, joka voisi olla iältään hänen tyttären tyttärensä.

Jopa pääministeri Tappitohelon naisjutuista lähteneet oikeusjutut ovat kuulemma kauheita. Vanhanenhan on kova tappi hallituksessa ja lakituvassa käsittääkseni ollaan uuniperunoiden ja seksin takia. On siis toheloitu.

Nämä kaksi kansalaista ihmettelivät voiko tämmöisiin hallitusherroihin luottaa? Jos moraali on median esittelemällä tasolla niin eikö ole mahdollista, että he tekevät päätöksiään vain omiin pusseihinsa.

Eräs akateeminen porukka pohti myös millä ilveellä Kanerva on päässyt näin korkealla, teoissa kun kuulemma ei ole näyttöä. Pöytäkeskustelun tulos oli, että pelkällä hyvällä puhetaidolla pääsee pitkälle. Sillä hurmaa sekä naisia että äänestäjiä, mutta saas nähdä kuinka äijän käy jatkossa?

 

28.9.2007

Tulee ihan sääli Stefu parkaa, RKP:n puheenjohtajaa. Ajatelkaa nyt mitä ihmisetkin sanovat hehkulamppumimmeistä? Semmoisia aloitteentekijöitä kun puolueesta löytyy. Tarkoitan nimittäin Christina Gestriniä.

Aloite hehkulamppujen kieltämisestä on ihan hölmö. Näin kylmässä maassa kuin Suomi lähes kaikki hehkulampun energiasta tulee lämmityksen hyödyksi, muutaman viikon hellejaksoa lukuun ottamatta. Ehkä aloitemimmit ovat nukkuneet koulussa silloin kun puhuttiin energian häviämättömyydestä tai laskutaito päässyt muuten vaan rapistumaan.

Loistelampuilla on muitakin haittoja. Niiden valmistaminen on paljon kalliimpaa kuin hehkulamppujen. Ne eivät kestä taajaa sytytys/sammutusta. Sähköä kun voi säästää sammuttamalla lampun silloin kun sitä ei tarvitse. Loisteputkien spektri ja valon laatu voi olla silmille myös sopimatonta. Aiheutuu päänsärkyä tai muuta haittaa. Loisteputket kestävät ulkokäytössä huonosti pakkasta. Eli hehkulamppujen kieltämiseen ei ole mitään järkevää syytä. Jos siitä aiheutuu kuluttajalle selvää säästöä, se riittää porkkanaksi.

En käsitä hehkulamppualoitetta, jollei aloitteentekijöiden piirissä ole lampputehtailijoita tai myyjiä. Mutta löytyyhän niitä muitakin ikiliikkujankeksijöitä 

 

Toinen ihmettelyn aihe viime päivien uutisissa on ollut Myanmarin kähinät. Siellä kulkee kaduilla punapukuisia munkkeja kuin pipoa. Mitä tämmöinen sakki oikein tekee elääkseen?

Mielivallan vastustaminen sinänsä on hyvä asia. Näin kaukaa vain ei tiedä mitä muuta mellakoiden takana mahtaa olla. Sanomalehdetkin kun ovat kovin puolueellisia.

 

12. 6. 2007

Kuntaliitokset: Turun Sanomissa kerrottiin 12.6. 07 Salon ympärille rakentuvasta suuresta 10 kunnan liitoksesta. Tämmöisillä kuntaliitoksilla on etunsa ja haittansa. Kallispalkkaisia johtajia olisi mahdollista karsia, mutta usein tapahtuu päinvastoin. Pienessä kunnassa tiedetään oma rahankäyttö tarkkaan, mutta suuremmassa tieto voi hävitä byrokratian alle. Ja kuten kaikki tietävät, suomalaiset ovat alttiita rakenteelliselle korruptiolle eli sukulaisille ja puoluetovereille on sekavissa rakenteissa petollisemmat mahdollisuudet järjestää hyviä posteja. Hommia missä ei tarvitse tehdä juuri mitään palkan ollessa silti korkean.

Aikoinaan kohtuullisen kokoista kuntaa johti kunnanvaltuusto ja -hallitus yhden kunnansihteerin ja muutaman kanslistin voimin.  Nämä hoitivat sairaanhoitopalvelut, opetuksen, teknillisen rakentamisen, palkanmaksut, yms. Kaikki sujui hyvin, mutta silloin ei tehtykään mitään turhia. Veroäyri liikkuu 8 % kieppeillä ja kuntalaiset olivat tyytyväisiä. Läänit toki hoitivat oman osansa kansan palvelemisesta. Nyt kuntakuninkaat vaativat 20 % veroäyriä hoviensa ylläpitoon.

Jossain vaiheessa kuvaan astui näyttämisen halu. Piti rustata komeita kunnantaloja ja vetää kujille katuvaloja. Tämä tehtiin, jotta syrjäkulmiltakin päästiin katsomaan sivistyksen hohtoa. Ei niistä sivukylille mitään hyötyä ollut, pelkkiä maksuja vain. Tämä tietenkin olisi voitu jyvittää laskemalla syrjäkulmien veroja, mutta se olisi voinut aiheuttaa kateutta. Ennen vanhaan koulut olivat pienempiä, mutta opetus sujui hyvin. Nykyisin pyritään "konglomeraatteihin", mutta oppilaat voivat pahoin, koulumatkat ovat pitkiä ja resursseja hukkuu.

Varmaan tässä uudessa kunnassakin joidenkin Kiikalan tai Kuusjoen asukkaat luultavasti maksavat rakenteista yhtä paljon kuin muut, mutta saavat vastineeksi vähemmän.

Tietenkin tämmöisen ison kunnan voisi rakentaa kuntalaisille hyödylliseksikin, mutta silloin pitäisi päättää, että isojen pamppujen palkka puolitetaan, kunnanvero lasketaan 15 prosenttiin ja kiinteistövero palautetaan kohtuulliseksi tiemaksuksi.

+++++++++++++++++++++

Ulkoministeri: Toinen hauska puheenaihe tuntui olevan ulkoministeri Kanervan Amerikan matka. Siellä Ike kävi kuulemma anelemassa Haloselle kutsua Bushin juttusille. Asia näyttää suorastaan naurettavalta. Vaarana on, että Haloska saa herneen nenäänsä ja ottaa Kanervan puheet pottuiluna. Suhteellisuuden taju tuntuisi puuttuvan, koska ei ymmärretä 5 miljoonaisen kansan pienuutta ja pohjoisen maan luonnonrikkauksien köyhyyttä. Pullisteluun ei ole aihetta. ;-),,,

Ulkoministerin homma sopii kyllä Kanervalle. Hänhän on hyvä puhumaan, mutta huono tekemään. Ulkopolitiikka on rauhallisina aikoina suhteellisen vaaraton alue. Toista oli Paasikiven kautena, jota Kekkonen jatkoi. Urkin merkityksestä ei vieläkään taideta olla varmoja. Tekikö hän ulkopolitiikasta itselleen vain lyömäaseen vai ajoiko kansan etua?

*************************************  

8.6.2007 Kesäterässä

Entinen liittokansleri Helmut Schmidt arvosteli G8:n käymää ilmastokeskustelua ylikuumenneeksi ja hysteeriseksi. On tyhmää hölynpölyä uskoa, että ihminen voisi yhteisellä päätöksellään Heiligendammilla pysäyttää ilmastonmuutoksen. Ilmastonmuutoksia on maapallolla ollut niin kauan kuin se on ollut olemassa. Schmidt kuuluu ilmastoasiassa Tsekinmaan presidentin kanssa Vaclav Klausin kanssa toisinajattelevien koulukuntaan.

Muutenkin G8:n kokoukset ovat tyhjän kanssa niin kauan kun sellaiset mahtimaat kuin Kiina, Intia ja Brasilia eivät ole mukana.

Kasvihuoneilmiön taustoista kannattaisi myös lukea Tekniikan Maailman no. 9/07 ss.138-146 artikkeli (Ilmastonmuutos, Maailmanlopun enne vai maailman suurin huijaus). Se sisältää asiaa vallan eri tavalla kuin suomalaisten poliitikkojen höpinät. Artikkelissa on jopa dataa, joiden perusteella lukija voi itsekin tarkastella ilmiötä. Tärkeitä kysymyksiähän ovat: Onko lämpötilannousu todellista vai tilastollista sattumaa? Jos nousu on totta, niin kuinka suuri nousu on? Onko lämpötilannousu ihmisen aiheuttamaa vai isomman kädessä. Vrt. esimerkiksi viime vuosien auringon aktiivisuuden kasvu ja maapallon keskilämpötila.

Hymyssä no. 6/2007 ss. 46-48 Professori Keijo Korhonen runttaa maamme poliitikot: ”Suomella on huono herraonni”. Keijo Korhonen kertoo, että eräs EU:n sihteeristön suomalainen virkamies purki hänelle sydäntään kauhistellen EU:n virkakoneiston tehottomuutta ja byrokraattisuutta sekä siinä vallitsevaa juonittelua, korruptiota, tuhlausta, sukulaisten ja kaverien suosimista. Artikkelista voisi päätellä, että Suomi-EU-suhteissa olisi paljon korjaamisen tarvetta. Taitaa koko EU olla suomalaisille poliitikoille paha tapa haaskata kansamme verovaroja meppikerhon tarkoituksiin ilman kunnon kontrollia. Missään ei ole myöskään näkynyt selväkielisiä laskelmia Suomen isolla jäsenmaksullaan EU:sta saamista hyödyistä ja haitoista. Onko Suomi myös myynyt esikoisoikeuksiaan kuten Esau Jakobille? Eli onko omaa päätöksenteko-oikeutta annettu syyttä suotta Brysseliin?

 

*************************************  

25.4.2007

Kioton kauden alku nostaa sähkön hintaa ensi vuonna!

Ensi vuonna alkava Kioton kausi on nostamassa sähkön hintaa jyrkästi. Fortumin toimitusjohtajan Mikael Liliuksen mukaan Kioton kausi näkyy jo selvästi sähkön futuurihinnoissa, jotka ennustavat tukkuhintojen tulevaa kehitystä Pohjoismaissa.

Euroopan unioni kiristää ensi vuonna merkittävästi päästöoikeuksien jakoa, mikä heijastuu sähkömarkkinoilla. Fortumin liikevaihto oli 2007 tammi-maaliskuussa 1340 M€ ja voitto 661 M€, josta meni veroja 171 M€. Eli voitto oli n. 48 % liikevaihdosta.

Energian hinnan ollessa näin korkealla ja voittojen suuria voidaan päätellä Suomessa olevan mädän hallituksen ja kasvihuoneilmiöstä vouhottavien tahojen hulluja. Poliitikot pitävät kansaa lypsylehmänä, jolle voi määrätä millaisia maksuja tahansa. Korkeasta energian hinnasta kärsivät kaikki. Asuntojen lämmitys, kuljetukset ja teollistaminen maksaa pirusti. Olisiko kirveellä töitä vai pitääkö äänestäjien syyttää itseään?

*************************************

Miksi muuttaa vaalijärjestelmää?

Moraalin puute ja lapsellisuus näkyy myös vaalijärjestelmän korjausvaatimuksissa. Eräät kimeä-ääniset ajavat muutosta vain oman etunsa takia. He haluaisivat vaihtaa kansan, eivät kansanedustajia. D’Hondtin laskentaperiaatteen lienee tarkoitus tuoda toimintaan vakautta lisäävää takaisinkytkentää demokratian kuitenkin säilyttäen. Äänikynnyksen madaltaminen toisi takaisin tarpeen vahvasta presidentistä, joka toimisi puolueiden välisenä erotuomarina. Puolueetonta erotuomaria lienee nykyisin vaikea vain löytää, koska kaikki vanhat puoluepukarit pitävät itseään kovin sopivana presidentin virkaan.

Muuten olen sitä mieltä, että turha yhteiskunnallinen byrokratia ja rakenteellinen korruptio on poistettava. Lukekaa C. Northcote Parkinsonin kirja: Parkinsonin lait.

*************************************   

8.2.2007

Hyvä serkkuni Erkki,

tarttee vissiin vähän selittää miksi minusta tuli Perussuomalainen.

Kokoomukseen kelvatakseni eivät rahat riittäneet. Eräskin kykypuolueen kannattaja joutui päästäkseen edes äänestämään syventämään 50 m pitkän talonsa kellarikerrosta puolella metrillä ja laittamaan lisäksi palisanteria seiniin ja marmoria kivijalan pintaan. En tiedä oliko Carrerasta. Huoneiden pitää olla korkeita, kun kävellään pää ylhäällä suuria haaveillen. Julkisen sektorin eläkeläisellä ei ole varaa moiseen.

Demariksi tullakseni minulla kai pitäisi olla kaksi muijaa. Eikö se ollut Kantola, joka lööppien mukaan kunnostautui naisasioissa päästen oitis ehdokkaaksi. Minä olen jo niin vanha, etten saa ketään kiinni. Näin ollen paras tyytyä siihen vanhaan alkuperäiseen. Tosin tärkeitä ne taitavat mimmit olla pääministeripuolueessakin?

Kepuun kuulumisen edellytyksenä lienee suuret maataloustuet ja minulla kun ei ole kuin pieni laudoista kyhätty ja sahanpurulla topattu talo sekä puutarha. Sekin on kovin kivinen. Vähän kun kaivat niin aina kolahtaa. Tulee mieleen Saarijärven Paavo. Joten toivossa voi vielä elää.

Kristillisten taas pitäisi osata veisata. Minulle kuitenkin kauan sitten oppikoulun ekaluokan laulun kokeissa kanttori Tuomi sanoi muutamien sanojen jälkeen: riittää - riittää laulaessani körö körö kirkkoon. Siihen tyssäsi sekin mahdollisuus.

Vihreisiin en taas ole uskaltanut vilkaistakaan, kun tuttavapiirissäni on monia Stalinin vainoista kärsineitä karjalaisia. Kulta käkösetkin vietiin. Mitähän äitimuorikin sanoisi, jos sinne menisin. Vihreäthän on selvästi uuden mallinen kommunistipuolue. Monet vanhat toverit liukenivat vihreisiin Aarnen ja Taiston aloittaessaan kivisotansa. Taisi olla liian suuri vaara saada kokkareesta. Sama utopistinen meno jatkuu, vaikka nimi vaihtui.

Näin ollen ainoaksi mahdollisuudeksi jäi Perussuomalaiset. Siellä piirin johdossa oli eräs fysiikan tohtori, joka soitti ja kysyi tulenko ehdokkaaksi. Vastasin, että jos ette löydä parempia, niin hätävaraksi suostun. Ja nyt tässä hätävarana kervistellään. On seisottu kylmissään toreilla ja turuilla propagandaa jakamassa.

Toreilla minua on hämmästyttänyt Timo Soinin suuri kansansuosio. Jos tämä ennakoi tulevaa, niin Perussuomalaisilla menee hyvin. Muutenkin puolue vaikutti vastatulleelle hyvin vapaamieliseltä ja järkevältä. Oli erilaisia mielipiteitä. Oli koulutustaustaltaan erilaisia, tohtoreista työläisiin. Oli yrittäjiä ja maanviljelijöitä. Oli nuoria poikasia ja vanhoja konkareita, sulassa sovussa. Ehdokkaita ei sidota liekaan tiukalla puoluekurilla, vaan terveen maalaisjärjen käyttö sallitaan, kunhan toimitaan kansan parhaaksi. Minullakin on omat mielipiteeni mm. ydinvoimasta tai kasvihuoneilmiöstä. Olen kuitenkin valmis muuttamaan niitä, jos ne vääriksi todistetaan. Näin ollen Perussuomalaiset vaikuttaa aivan kelvolliselta puolueelta vaikka peräti hallitukseen.

Terveisin Jukka